Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Duursporters kunnen nu ultra-lange afstanden afleggen met het Garmin Enduro multisporthorloge

Duursporters kunnen nu ultra-lange afstanden afleggen met het Garmin Enduro multisporthorlogeGarmin kondigde deze week de Enduro ultraperformance GPS-smartwatch aan. Dit lichtgewicht horloge biedt de mogelijkheid om instellingen aan te passen voor een verlenging van de batterijduur en is uitgerust met een Power Glass lens die ervoor zorgt dat het horloge wordt opgeladen middels zonne-energie. Met de kracht van de zon kan de levensduur van de batterij worden verlengd tot 65 dagen. Enduro introduceert nieuwe trailrunning-functies voor een betere prestatiemonitoring en meer gemoedsrust tijdens afdalingen. Daarnaast biedt Enduro geavanceerde trainingsfuncties met belangrijke op maat gemaakte hulpmiddelen om duursporters te helpen alles uit hun trainingen te halen.

"Enduro is gemaakt om elke trainingssessie of ultra-event te doorstaan. Het geeft ultrarunners en fietsers het vertrouwen dat hun horloge net zoveel energie heeft als zijzelf, plus de unieke inzichten die ze nodig hebben om hun prestaties te monitoren en te verbeteren", zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. "Met Enduro om hun pols kunnen ultraperformance atleten zich concentreren op de wedstrijd in plaats van op de levensduur van hun batterij."

De Enduro is ontworpen voor duursporters en heeft een lichtgewicht en duurzaam ontwerp met de nieuwe UltraFit nylon polsband en een optionele titanium bezel met DLC-coating. Hardlopers en fietsers kunnen snel en eenvoudig instellingen aanpassen om bepaalde functies uit te schakelen en daarmee de langste batterijduur tot nu toe op een Garmin smartwatch te krijgen. Volledig opgeladen gaat de Enduro tot 80 uur mee in GPS-modus, wat uitgebreid kan worden tot 65 dagen in smartwatchmodus dankzij de solar-charging.

Next-level training
Enduro is ontworpen voor alle wedstrijd-omstandigheden en heeft verschillende nieuwe trainings- en herstelfuncties. Veel traditionele multisport smartwatchfuncties zijn aan de veeleisende behoeften van duursporters aangepast:

  • Trailrun VO2 max: Vanaf nu is het mogelijk om ook de VO2 max te berekenen voor Trail-run activiteiten. De V02 Max van de gebruiker wordt daarnaast ook aangepast aan de omgeving door warmte- en hoogteacclimatisatie.
  • ClimbProTM Trail: Ontvang real-time informatie over de huidige en komende beklimmingen, inclusief helling, afstand en hoogtewinst. Voor extra veiligheid en bewustzijn geeft ClimbPro nu ook informatie over de voortgang van de hardloper tijdens afdalingen.
  • Rusttimer: Selecteer de ultrarun-activiteit en registreer de tijd bij de hulpposten door gebruik te maken van de rusttimer.
  • Mountainbiken: Volg de details van elke MTB-rit met mountainbike-metrics zoals de gespecialiseerde grit- en flowmetingen die de moeilijkheidsgraad van het parcours bepalen en de “Flow” van de afdaling bijhouden. Aan het einde van de rit krijg je een score die je tijdens de volgende rit kunt verbeteren.
  • Herstel: Het lichaam de tijd geven om te herstellen tussen trainingen en wedstrijden is cruciaal. Het herstel-advies is dynamisch en wordt eveneens, positief of negatief, bijgesteld aan de hand van o.a. slaap- en wellnessgegevens (zoals stress en energieniveau).
  • Aanbevolen dagelijkse trainingen: Voor trainingsbegeleiding waarbij rekening wordt gehouden met het fitnessniveau, krijg je dagelijkse loop- en fietstrainingsuggesties op basis van de huidige trainingsbelasting en trainingsstatus.Dagelijkse gezondheid en fitheid bijhouden
Enduro biedt innovatieve gezondheids- en welzijnsfuncties, waaronder hartslagmeting op de pols en een Pulse Ox-sensor voor hoogte-acclimatisatie en geavanceerde slaapregistratie. De smartwatch is ook uitgerust met Garmin's exclusieve Body Battery™ functie die gegevens registreert om verschillende energieniveaus te meten, wat kan helpen bij het plannen van workouts en rusttijden.

Blijf verbonden, zelfs off-grid
Het maakt niet uit waar de route je heen brengt, verbonden blijven is noodzakelijk. Enduro zit boordevol navigatie- en connectiviteitsfuncties, waaronder toegang tot meerdere wereldwijde navigatiesatellietsystemen. Zo kun je in de meest uitdagende omgeving en omstandigheden meer dan alleen gebruik maken van GPS. Enduro biedt ingebouwde ABC-sensoren zoals een hoogtemeter, barometer en een elektronisch 3-assig kompas.

In combinatie met een Garmin inReach Mini satelliet communicatiesysteem kunnen gebruikers snel vanaf hun pols berichten verzenden en ontvangen en hun locatie delen, zodat vrienden en familie hen kunnen volgen, zelfs tijdens de langste races of uitgebreide trainingssessies wanneer er geen betrouwbare mobiele connectiviteit is. De inReach Mini is lichtgewicht en compact en kan gemakkelijk aan een hydratatiepack of vest worden vastgeklikt. Naast de mogelijkheid om tekstberichten te versturen en het delen van locaties, bevat de inReach Mini een interactieve SOS. Wanneer SOS wordt geactiveerd, zal een coördinator de locatie van het apparaat traceren, hulpverleners in de omgeving waarschuwen en tijdens het incident in contact blijven met vooraf ingestelde contactpersonen.

Adviesverkoopprijs
De Enduro-modellen zijn nu verkrijgbaar. De RVS-versie met grijze UltraFit nylon polsband heeft een adviesverkoopprijs van EURO 799,99. De Carbon Grey DLC Titanium met donkergrijze UltraFit nylon polsband is verkrijgbaar voor EURO 899,99.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: http://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.