Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

CamelBak gebruikt voor 50% gerecycled Tritan Renew materiaal in nieuwe flessencollectie

CamelBak gebruikt voor 50% gerecycled Tritan Renew materiaal in nieuwe flessencollectieCamelBak, de wereldleider in bekroonde producten voor persoonlijke hydratatie, introduceert Tritan Renew, een 50% gerecycled materiaal, dat voor het eerst wordt gebruikt in de dagelijkse flessencollectie van het merk in het voorjaar van 2021. Dit omvat ruim 80 modellen in de collecties van de Eddy® +, Chute® Mag, Chute® Mag Kids, Carry Cap en de Eddy® + Kids.

"De roep tot klimaatactie vraagt om voortdurende innovatie en unieke duurzame oplossingen, vooral van merken die ons verbinden met het buitenleven", zegt Phil Notheis, directeur Product Management Hard Goods van CamelBak. "We zullen onze meest duurzame producten blijven doorontwikkelen, wetende dat we het altijd beter kunnen doen. Het introduceren van 50% gerecycled materiaal in onze bestverkochte flessen met behoud van duurzame integriteit, is iets dat we onze consumenten graag kunnen bieden."

Tritan Renew is een zogenaamde Polyester Renewal Technology (PRT), vervaardigd door Eastman. Het omvat een efficiënter proces en produceert materiaal dat voor 50% uit gerecycled materiaal is gemaakt.

Tritan Renew is zeer duurzaam, vaatwasmachinebestendig en vrij van BPA-, BPS- en BPF-chemicaliën. Polyester Renewal Technology (PRT) breekt plastic afval af tot diens monomeerbouwstenen, waardoor er zonder enig compromis nieuw copolyesterplastic ontstaat.

Tritan Renew is vanaf maart 2021 verkrijgbaar in Eddy®+, Chute® Mag, Chute® Mag Kids, Carry Cap en Eddy®+ Kids-flessen bij CamelBak-dealers en in de beste outdoorwinkels in heel Europa.

Voor meer informatie: https://www.camelbak.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot CamelBak:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.