Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Garmin Tactix 7 - de premium tactische smartwatch ontworpen voor de meest veeleisende situaties

Garmin Tactix 7 - de premium tactische smartwatch ontworpen voor de meest veeleisende situatiesGarmin kondigde deze week de tactix 7 serie aan, een nieuwe serie van speciaal ontwikkelde tactische smartwatches. Door gebruik te maken van de nieuwe 5-knops interface met een snel reagerend touchscreen, biedt de tactix 7 serie speciale tactische, trainings- en prestatiefuncties, navigatie en uitgebreide gezondheids- en welzijnsmonitoring, direct vanaf de pols. De tactix 7 serie is uitgerust met een in zonlicht afleesbaar display dat compatibel is met een altijd-aan nachtzichtbril en een speciale multi-LED zaklamp. Zo ben je goed voorbereid voor activiteiten overdag én 's nachts. Dankzij de indrukwekkende batterijlevensduur, waarbij sommige tactix 7 modellen nog eens extra batterijduur toevoegen door solar-charging, kunnen gebruikers zich concentreren op andere zaken, van HIIT-workouts tot HALO-sprongen, en hoeven ze zich geen zorgen te maken over de noodzaak van het snel opladen van hun smartwatch.

"De nieuwe tactix 7 serie is een premium smartwatch, ideaal voor dagelijks gebruik, terwijl het ook een must-have is voor outdoor-avonturen. Of je nu naar de sportschool gaat, met het gezin gaat wandelen of je voorbereidt op een parachutelanding, je kunt op de tactix 7 vertrouwen." zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. "Dankzij premium materialen en een nieuw ontwerp is tactix 7 een betrouwbare metgezel, of je nu in het veld bent voor een opdracht of in een vergadering met klanten. Het is echt een smartwatch waarmee je elke uitdaging aan kunt."

Voor alle omstandigheden
Nieuw in de tactix 7-serie is een dubbele gebruikersinterface met touchscreen en knoppen. De traditionele knopbediening werkt in elke omgeving en wordt gecombineerd met een snel reagerend nieuw touchscreen voor directe toegang tot functies. Deze krachtige interface met 5 knoppen en touchscreen maakt een snelle en intuïtieve bediening van de topografische kaarten mogelijk en biedt daarnaast een betrouwbaar "off-grid" situationeel bewustzijn.

Om 's nachts de weg te wijzen, biedt de tactix 7 serie nu een ingebouwde multi-LED zaklamp met een helder constant licht in wit of groen. Gebruikers zullen het groene licht gebruiken om het natuurlijke nachtzicht van hun ogen te behouden.

Gebruikers van de tactix 7 kunnen de stealth-modus gebruiken voor fysieke trainingen waarbij de afgelegde afstanden en biometrische gegevens verzameld worden zonder locatiegegevens vast te leggen. Door gebruik te maken van deze functie zijn de tactix 7 en gelogde gegevens veilig, zelfs voor de populaire mobiele trainingsapps die vaak locatiegegevens delen. Door geen locatiegegevens op het apparaat vast te leggen, beschermt de stealth-modus ook de operationele veiligheid als een toestel zoekraakt.

De robuuste tactix 7 is gebouwd volgens een militaire standaard (MIL-STD-810) en waterbestendig tot 10 ATM. De nieuwe metalen knopbeschermers met versterkte metalen lugs worden gecombineerd met een titanium bezel en achterzijde met zwarte DLC-coating en een zwarte tactische nylon QuickFit-polsband op de tactix 7 Pro Serie. tactix 7 is verkrijgbaar in drie modellen en heeft een groot 1,4-inch scherm met een krasbestendige saffierlens.

De tactix 7 serie zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de levensduur van de batterij in de robuuste smartwatch-familie; tactix 7 - Standard Edition biedt tot vier weken batterijlevensduur in smartwatch-modus en - dankzij Solar-changing - biedt tactix 7 - Pro Series tot 37 dagen levensduur van de batterij in smartwatch-modus. (Alle cijfers over de levensduur van de batterij gaan uit van 3 uur per dag buiten in omstandigheden van 50.000 lux.)

Service-ready features
Tactix 7 zit boordevol speciale functies voor tactische operaties, waaronder een compatibiliteitsmodus voor nachtzicht, Jumpmaster-modus, GPS-opmaak met twee posities (dual grid), geprojecteerde waypoints en de mogelijkheid om alle gebruikersgegevens in een paar seconden te wissen met de kill-switch.

Parachutisten kunnen Jumpmaster gebruiken voor drie soorten sprongen: HAHO, HALO, en Static. Stel de smartwatch in op dubbele positionering en Tactix 7 geeft tegelijkertijd twee sets coördinaatsystemen weer op één gegevensscherm, zoals MGRS en breedtegraad/lengtegraad. Wanneer de nachtzichtmodus is geactiveerd, wordt de achtergrondverlichting van het scherm verminderd tot een niveau waarbij het nachtzicht niet wordt verstoord.

Zowel burger- als professionele piloten zullen voordeel hebben van de Direct-To navigatie-functie, waarmee gebruikers rechtstreeks naar een luchthaven in de wereldwijde luchtvaartdatabase kunnen navigeren of de "Nearest"-functie kunnen gebruiken om een route naar een nabijgelegen luchthaven te activeren. Daarnaast hebben piloten ook toegang tot relevante weersinformatie, inclusief NEXRAD radar, METARs en TAFs, om wind, zicht, barometrische druk en meer direct op hun tactix 7 te zien. (In combinatie met een compatibele smartphone)

Dagelijkse ondersteuning met geavanceerde training
De smartwatches zijn ontworpen om de hele dag te gebruiken en voorzien van de 24/7 gezondheids- en wellnessfuncties van Garmin, waaronder Pulse Ox, hartslag-, ademhalings- en stressmonitoring, inzicht in je algemene welzijn met Body Battery™, Fitness Leeftijd en Slaap Score met Advanced Slaap Monitoring (Dit is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of bewaking van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen beschikbaar). De tactix 7 serie is daarnaast ook compatibel met andere Garmin-toestellen, waaronder satellietcommunicators zoals inReach® Mini 2. (Satellietabonnement vereist. In sommige rechtsgebieden is het gebruik van satellietcommunicatieapparatuur gereguleerd of verboden. Het is uw verantwoordelijkheid om alle toepasselijke wetten te kennen en na te leven in de rechtsgebieden waar het toestel bedoeld is om te worden gebruikt.)

Tactix 7 helpt gebruikers ook om hun trainingsdoelstellingen te behalen. In aanvulling op speciale sport apps voor bergbeklimmen, krachttraining en meer, bieden de smartwatches ook tools om het beste uit hun trainingen te halen. Denk hierbij aan Real-Time Stamina om uithoudingsvermogen te monitoren, een hersteladvies die rekening houdt met de intensiteit van trainingen en factoren als stress, dagelijkse activiteiten en slaap om het aantal uur rust te bepalen wat nodig is. Ook worden Daily Workout Suggestions gegevens die als een personal trainer fungeren en tips geven gebaseerd op de huidige trainingsbelasting, trainingsstatus en algemeen fitheidsniveau.

Wereldwijde navigatie
Met multi-band GNSS-ondersteuning hebben gebruikers toegang tot meerdere frequenties die door navigatiesatellieten worden uitgezonden voor verbeterde positienauwkeurigheid in gebieden waar GNSS-signalen worden gereflecteerd, zwak zijn of meestal niet doordringen. Alle tactix 7 modellen zijn voorgeladen met multicontinent Topo-kaarten van de regio's van de gebruiker en bieden gratis toegang tot het downloaden van extra kaarten van over de hele wereld. Voor recreatief gebruik is tactix 7 voorgeladen met kaarten van openbare landsgrenzen, SkiView kaarten en meer dan 42.000 full-color golfbanen wereldwijd.

Gebruikers die behoefte hebben aan de verbeterde oplossingen van Applied Ballistics (AB) zullen blij zijn met de tactix 7 - Pro Ballistics Edition die nu integreert met het AB ecosysteem, inclusief de AB Synapse™ app en volledige sensor-integratie.

De tactix 7 serie is nu verkrijgbaar met een adviesverkoopprijs vanaf EURO 1.099,99.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.