Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Julbo RX laboratorium maakt zonnebrillen op sterkte

Julbo RX laboratorium maakt zonnebrillen op sterkteMet zijn nieuwe, ultramoderne laboratorium gewijd aan zijn RX programma op sterkte, biedt Julbo het beste van zijn producten voor dragers van correctieglazen. Met meer dan in 30 monturen verkrijgbaar in curve 6 en 8 en een ruime keuze aan unifocale en multifocale glazen, kan iedereen voortaan het model vinden dat het best bij zijn of haar correctie past. RXLab, ontwikkeld voor alle activiteiten, belooft de sportbeoefenaars een nieuwe zichtervaring die meer comfort, precisie en prestaties combineert.

Een gecontroleerd productieproces
JULBO is een van de weinige brillenfabrikanten met een 100% geïntegreerd laboratorium op zijn hoofdkantoor in de Jura. Wij beschikken over de allernieuwste apparatuur en beheersen het hele productieproces om een hoog niveau van kwaliteit en een optimaal productierendement te garanderen. Na ontvangst van het voorschrift van de klant zijn niet minder dan 8 stappen nodig om een sportzonnebril op sterkte te maken:

 1. Selectie van de 'blanks' (onbewerkte brillenglazen)
 2. Slijpen
 3. Polijsten van het oppervlak
 4. Lasergravering
 5. Bewerking van de 'blanks'
 6. Uitsnijding op maat
 7. Montage
 8. Kwaliteitscontrole


Geïntegreerde optische expertise
Het RXLab van Julbo biedt meerdere voordelen voor gebruikers van zonnebrillen op sterkte. Zo is het in Frankrijk gevestigde laboratorium dicht bij de markt: in Europ zijn er 3000 RX-verkooppunten die snel kunnen leveren, over het algemeen binnen 7 werkdagen. De controle wordt gedaan door een team van in-house opticiens, die ervoor zorgen dat de uitgaande lenzen van absolute topkwaliteit zijn. En toch is de productiviteit van het laboratorium bijzonder hoog dankzij de verdubbeling van capaciteit met de totale herziening van het machinepark in 2021.

Modellen gecreëerd voor en met atleten
JULBO heeft altijd al nauw samengewerkt met atleten in alle disciplines om sportbeoefenaars de beste oplossingen op het gebied van bescherming en technische monturen te bieden. David Gaudu, Wielrenner, Groupama-FDJ: "Als je wilt winnen, is een optimaal zicht van essentieel belang. Een Ultimate-bril op sterkte geeft mij meer precisie en gemoedsrust. Ik blijf 100% gefocust op mijn doel."De grootste keuze aan glazen op de markt
Het assortiment glazen van Julbo biedt de grootste keuze aan glazen op de markt, verdeeld over fotochromatische glazen en glazen van polycarbonaat.
Fotochromatische glazen
Het Reactiv Technology-assortiment (TRIVEX-glazen), ontworpen in samenwerking met atleten die actief zijn op extreem terrein, is verkrijgbaar in verschillende versies: ruime keuze aan fotochromatische of gepolariseerde glazen, kleuren en bewerkingen die aan elke behoefte voldoen en geschikt zijn voor elke sportbeoefenaar. Voordelen van deze glazen zijn onder anderen:
 • Fotochromatische werking gegarandeerd voor het leven
 • Bewerking in de massa, productie d.m.v. een gietproces
 • Lichtheid - Dichtheid 1.11
 • Reactievermogen - Snelle activering van het glas
 • Zeer hoge optische kwaliteit - ABBE 45
 • Superieure sterkte en duurzaamheid

Glazen van polycarbonaat
De Julbo-glazen van polycarbonaat combineren helderheid, veelzijdigheid en schokbestendigheid. Ze zijn verkrijgbaar met polarisatie en met verschillende basiskleuren. Voordelen van deze glazen zijn onder anderen
  Duurzaamheid en kleurstabiliteit
 • in de massa gekleurd glas
 • Schokbestendigheid
 • Lichtheid
 • Grote keuze aan kleuren


RX Selector, een tool om snel de meest geschikte modellen te vinden voor de klanten van opticiens
De JULBO-configurator, met een vereenvoudigd stapsgewijs zoekproces, helpt de partneropticien om in een paar klikken de meest geschikte modellen voor de correcties van klanten te vinden. Door een eenvoudige flow wordt de klant door het keuzeproces geleid, zodat het kiezen van het juiste model veel makkelijker is voor zowel de klant als de opticien.

De andere oplossingen op sterkte van julbo
RXclip
De sportbril op sterkte met een clip. Een compleet assortiment prestatiegerichte, met optische clips compatibele sportbrillen voor een eenvoudige aanpassing op sterkte. Het voordeel van de clip is dat hij dankzij het 3D-neussysteem op verschillende brillen kan worden bevestigd, afhankelijk van de activiteit. Met zijn speciale universele ondersteuning kan hij gemakkelijk worden gebruikt op een skibril.
RD Ready
Een snelle en eenvoudige aanpassing op sterkte direct bij de opticien. De RX Ready-oplossing, voor een aanpassing op sterkte door de opticien, is ontworpen voor buitenactiviteiten. Curve 6 monturen compatibel met een zeer breed scala aan mogelijke correcties, waarbij de opticien de montages zelf in zijn winkel kan doen.
OTG-skibrillen
Brillen op sterkte geïntegreerd in skibrillen JULBO biedt een ruim assortiment skibrillen voor brildragers met OTG, Over the Glass schuimsnijtechnologie die geschikt is voor alle soorten brillenpoten, in combinatie met exclusieve ventilatietechnologieën.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.julbo.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Julbo:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.