Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Helly Hansen's innovatieve en duurzame ULLR ski-collectie uitgebreid

Helly Hansen's innovatieve en duurzame ULLR ski-collectie uitgebreidIn de ruim 140 jaar dat Helly Hansen bestaat, heeft het merk een reeks van de meest innovatieve en technische outerwear voor skiprofessionals en -liefhebbers ontwikkeld. Gevestigd in Noorwegen, is het merk uitgerust met een deskundige kennis van een aantal van 's werelds meest inspirerende en uitdagende skigebieden. Gedegen kennis, versterkt door de samenwerking met professionals om doelgerichte, prestatiegerichte uitrusting te ontwikkelen voor de bergen en pistes. Voor het Herfst/Winter 2022-23 seizoen bouwt Helly Hansen voort op de ULLR collectie, ontworpen voor freeride avonturen, met de Men's Elevation Infinity 2.0 Jacket en de Women's Elevation Infinity Shell Jacket.

ULLR collectie
Voor dit seizoen heeft het merk gebruik gemaakt van de professionele kennis uit opgedaan in het ontwerpen van eerdere ULLR collecties, alsmede de nieuwe inzichten van jonge freeride skiërs, met een unieke Gen Z-visie. Zowel de Elevation Infinity 2.0 Jacket als de Elevation Infinity Shell Jacket zijn voortzettingen van de bekroonde Elevation Infinity Shell Jacket, die in FW20 werd gelanceerd, en zijn beiden voorzien van Helly Hansen's meest innovatieve en verantwoorde waterdichte/ademende technologie tot nu toe: LIFA INFINITY PRO™. De technologie bestaat uit een volledig waterdicht/ademend LIFA INFINITY™-membraan en een duurzame waterafstotende werking, zonder gebruik van chemicaliën. Het membraan wordt gecombineerd met 100% LIFA®-textiel, een eigen Helly Hansen-vezel die licht en hydrofoob is, waardoor een technologie ontstaat die langdurige en professionele prestaties levert.

Extreme waterdichtheid en het ademend vermogen
De revolutionaire technologie zorgt er ook voor dat beide jassen voldoen aan de extreme waterdichtheid en het ademend vermogen van de HELLY TECH® Professional constructie - dit biedt extreme bescherming bij zeer aerobische, zeer natte of ongewoon lange activiteiten in zware omstandigheden. Een duurzame waterafstotende bescherming die na gebruik niet opnieuw hoeft te worden behandeld met een chemische behandeling betekent dat beide stijlen duurzaam zijn en tegelijkertijd superieure prestaties leveren. De jassen bevatten ook een Life Pocket™ om telefoons langer aan de praat te houden in koude omgevingen, evenals een RECCO® reflector om skiërs in veiligheid te houden en vindbaar te maken voor reddingswerkers. Elk kledingstuk is geschikt voor een rugtas en een helm, met verschillende zakken en een hi-vis capuchonrand en details.

Technische, professionele kleding
Philip Tavell, Category Managing Director for Ski bij Helly Hansen: "Het is belangrijk voor ons om als merk te blijven innoveren om technische, professionele kleding te bieden die geschikt is voor de piste en die minder impact heeft op de omgeving waarin we werken en recreëren."

Over LIFA INFINITY PRO™
Het is Helly Hansen's meest innovatieve en verantwoorde waterdichte én ademende technologie tot nu toe. Deze first-to-market technologie daagt de industrienorm uit en verlegt de grenzen in kledingontwerp, door middel van geavanceerde textieltechnologie en -ontwikkeling.

Het volledig waterdichte/ademende membraan en de duurzame waterafstotende prestaties worden bereikt zonder het gebruik van chemicaliën, maar met behulp van LIFA®-vezels, een Helly Hansen-technologie die lichtgewicht en hydrofoob is.

Door het LIFA INFINITY™-membraan te combineren met 100% LIFA® hydrofobe buitenstof, is LIFA INFINITY PRO™ een baanbrekende technologie. Met eeuwigdurende waterafstotende bescherming die na gebruik nooit meer opnieuw waterbestendig hoeft te worden gemaakt met een chemische behandeling, levert LIFA INFINITY PRO™ langdurige, verantwoorde en superieure professionele prestaties. Deze duurzame jassen uit Helly Hansen's veelzijdige en functionele Odin outdoorcollectie zijn vervaardigd uit het vooruitstrevende materiaal en staan de drager bij op elk avontuur. Zodat men optimaal en doelgericht kan genieten van de natuur, zonder zorgen over veranderende weersomstandigheden.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.hellyhansen.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Helly Hansen:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.