Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Helly Hansen's skicollectie met innovatieve technologie voor temperatuurregulatie

Helly Hansen's skicollectie met innovatieve technologie voor temperatuurregulatieHelly Hansen, dat meer dan 140 jaar geleden in Noorwegen werd opgericht, is sterk verbonden met het Noorse erfgoed en het Noorse buitenleven. Het merk gebruikt de inzichten en ervaring van ski-professionals om de meest innovatieve en technische uitrusting voor de piste te ontwikkelen, ontworpen om mensen te helpen in leven te blijven en zich levendig te voelen onder de zwaarste omstandigheden ter wereld.

Samenwerking met het Noorse Alpine Ski Team
Voor het Winter 2022-23 seizoen is het merk verheugd om voort te bouwen op de HOD collectie met de Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket en de St. Moritz Infinity Jacket voor dames, beide ontwikkeld in samenwerking met het Noorse Alpine Ski Team. Deze nieuwe modellen zijn een aanvulling op de Alpha Infinity Jacket voor mannen en de Verbier Infinity Jacket voor vrouwen - de twee innovatieve producten die vorig seizoen werden gelanceerd en de LIFA INFINITY™-technologie introduceerden in Helly Hansen's PISTE collectie.

LIFA INFINITY™
Met LIFA INFINITY™, Helly Hansen's verantwoorde, professionele waterdichte/ademende technologie, bieden alle modellen de extreme waterdichtheid en het ademend vermogen van HELLY TECH® Professional construction. Elk model is gemaakt met een innovatief LIFA INFINITY™-membraan, dat is ontwikkeld zonder gebruik van chemicaliën, gecombineerd met minimaal 50% gerecycled materiaal en een PFC-vrije DWR-behandeling.

H2Flow™-technologie van Helly Hansen
Dankzij de revolutionaire H2Flow™-technologie van Helly Hansen is het Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket uitgerust met een temperatuurregelingssysteem waarmee skiërs zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan veranderende weersomstandigheden en een wisselend activiteitsniveau. In combinatie met Primaloft®- en donsisolatie zorgt deze technologie ervoor dat je je lichaamstemperatuur naar behoefte kunt reguleren - je blijft warm doordat warme lucht wordt opgeslagen en je kunt afkoelen dankzij ventilatieritsen.

Red Dot Award
In het najaar van 2022 heeft de Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket ook de Red Dot Award ontvangen. De Red Dot erkent de jas voor zijn hoge kwaliteit, prestatiegericht design en het gebruik van innovatieve technologieën.

Andere kenmerken van zowel de Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket als de St. Moritz Infinity Jacket zijn een hoge kraag en 2-weg ritsen, als gevolg van de feedback van het Noorse Alpine Ski Team, dat ook behoefte had aan kleding die hen warm houdt gedurende de rit in stoeltjesliften en tussen trainingen in. De St. Moritz Infinity Jacket verdubbelt ook de warmte - met een combinatie van Primaloft® Gold Cross Core isolatie en lichtgewicht Thermoplume® Cross Core isolatie.

Tot slotte bevatten de jassen een Life Pocket+™ om digitale apparaten langer aan de praat te houden bij koud weer, en een RECCO® reflector om skiërs veilig en vindbaar te houden voor reddingswerkers.

Meerdere aanpassingen en details verhogen het comfort en de bruikbaarheid. Beide jassen leveren moderne prestaties terwijl ze ook het erfgoed van het merk erkennen - met subtiele ontwerpdetails en de kleuren van de Noorse vlag in het navy/rode exemplaar.

"Door het blijven aanbieden van prestatiegerichte ontwerpen en technologieën in onze skikleding, zijn onze HOD-jassen ideaal voor fanatieke skiërs die zowel de piste als de après-ski omarmen," aldus Katrine Jopperud, Design Manager for Ski bij Helly Hansen. "Elk seizoen verkennen we nieuwe thema's voor de collectie, en voor FW22 waren we blij om samen te werken met het Noorse Alpine Ski Team voor professioneel inzicht, gecontrasteerd met Noorse tradities voor esthetische details."

De Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket en de St. Moritz Insulated Ski Jacket zijn nu online en in de winkel verkrijgbaar, naast de gehele HOD-collectie.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.hellyhansen.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Helly Hansen:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.