Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Helly Hansen lanceert flexibele urban rainwear Modular voor wisselend weer

Helly Hansen lanceert flexibele urban rainwear Modular voor wisselend weerDe ontwerpers van het Noorse merk Helly Hansen hebben veel ervaring met de ontwikkeling van producten voor het leven en werken in onvoorspelbare weersomstandigheden. In de lente- en zomermaanden kan de dag beginnen met stortregen en flinke tegenwind en tegen de middag de zon tevoorschijn komen die een hogere temperatuur met zich meebrengt. Daarom lanceert het merk komend voorjaar de nieuwe Flex Modular Rain Jacket voor mannen en de Modular Essence Raincoat voor vrouwen. Elk speciaal ontworpen voor snel veranderende weersomstandigheden en wisselende temperaturen, bieden de jassen optimale veelzijdigheid en functionaliteit in stedelijke omgevingen.

Modulair opgebouwd
Beide modellen zijn modulair opgebouwd om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en verschillende activiteitenniveaus, wat ideaal is voor wie dagelijks de stad doorkruist - te voet of te fiets - en graag één betrouwbare en veelzijdige jas draagt. Bij de Flex Modular Rain Jacket voor mannen is de bovenste helft los te koppelen, waardoor het waterdichte, winddichte regenjack op heuplengte verandert in een ademende bodywarmer, terwijl het bovenste deel kan worden opgeborgen of gedragen over een isolator of andere niet-waterdichte kledingstukken om warmte en droogte te bieden aan de delen van het lichaam die vaak het meest zijn blootgesteld aan wind en regen. De mannenjas bevat mesh ventilatie voor extra ademend vermogen en een grote achterzak voor essentiële spullen.

Modular Essence Raincoat
Op dezelfde manier kan de bovenkant van de Modular Essence Raincoat voor vrouwen worden verwijderd, waardoor de regenjas verandert in twee afzonderlijke onderdelen - een waterdicht en winddichte korte jas en een ademende bodywarmer. De jas is daarnaast voorzien van trekkoordjes in de capuchon, taille en zoom voor een aangepaste pasvorm.

Maximale weerbestendige bescherming
Met hun modulaire ontwerp bieden deze jassen maximale weerbestendige bescherming wanneer dat nodig is, terwijl ze nog steeds functioneel en comfortabel zijn wanneer het weer of het activiteitenniveau verandert. De Flex Modular Rain Jacket en de Modular Essence Raincoat zijn gemaakt met een waterdichte/ademende HELLY TECH® Protection stofconstructie en een PFC-vrije duurzame waterafstotende behandeling

Doelgericht design
"Doelgericht design staat centraal in ons werk en we streven ernaar producten te creëren, die een onmisbaar onderdeel vormen van de garderobe van onze klanten door maximale veelzijdigheid en functionaliteit te bieden", aldus Kristoffer Ulriksen, VP Lifestyle & Collaborations bij Helly Hansen. "Met deze nieuwe regenkleding hebben we ons gericht op het creëren van kledingstukken die de weerbestendige bescherming bieden waar we om bekendstaan en tegelijkertijd optimale aanpasbaarheid en gemak bieden voor de consument in een stedelijke omgeving."

Gold Winner
Vooruitlopend op de lancering voor Lente/Zomer 2023, werd de Modular Essence Raincoat onlangs bekroond als Gold Winner bij de 2023 German Design Awards. De hoogste onderscheiding binnen de wereldwijde competitie, de prijs wordt bepaald door een internationale jury van vooraanstaande deskundigen uit verschillende ontwerpdisciplines, en het erkent het uitstekende, veelzijdige en functionele ontwerp van de regenjas.

German Design Awards
Verklaring van de jury van de German Design Awards: "De Modular Essence Raincoat van Helly Hansen maakt veelzijdig gebruik in stedelijke gebieden mogelijk dankzij het modulaire, multifunctionele ontwerp. Met dit kledingstuk ben je perfect voorbereid op een plotselinge weersverandering. Dit wordt niet alleen gewaarborgd door het modulaire ontwerp waarmee de regenjas in een handomdraai kan worden getransformeerd tot een kort jack of bodywarmer, maar ook door het gebruik van ademende technische materialen voor een optimale lichaamstemperatuur. Extra details zoals een verstelbare capuchon, taille en zoom verhogen het draagcomfort nog verder en bewijzen tegelijkertijd met welke gedrevenheid het ontwerpproces is verlopen. Het is een fantastisch kledingstuk met een tijdloze, elegante snit, dat mode en technologie perfect combineert en de drager lang belooft te vergezellen."

De Flex Modular Rain Jacket en de Modular Essence Raincoat zijn vanaf voorjaar 2023 online verkrijgbaar.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.hellyhansen.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Helly Hansen:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.