Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Helly Hansen biedt prestatiegerichte uitrusting, met innovatieve technologie en verantwoorde ontwerpen

Helly Hansen biedt prestatiegerichte uitrusting, met innovatieve technologie en verantwoorde ontwerpenSinds de oprichting in 1877 is Helly Hansen doorgegaan met het maken van uitrusting van professionele kwaliteit. Om mensen te helpen in leven te blijven in 's werelds meest ruige omgevingen. Het in Noorwegen gevestigde merk wordt vertrouwd door professionals, en maakt gebruik van hun ervaring en inzichten om uitrusting te maken die is afgestemd op hun behoeften op de oceaan, in de bergen en in het buitenleven. De nieuwste collectie van Helly Hansen is ontwikkeld in samenwerking met reddingsbrigades en professionele zeilers van over de hele wereld. Deze innovatieve, prestatiegerichte en verantwoorde ontwerpen worden in Lente/Zomer 2023 gelanceerd.

Professionele kwaliteit, verantwoord gemaakt
Met een voortdurende focus op meer duurzamheid, zonder afbreuk te doen aan professionele prestaties, bestaat een hoogtepunt in de collectie van dit seizoen uit LIFA INFINITY PRO™, Helly Hansen's meest innovatieve en duurzame waterproof/ademende technologie tot nu toe, evenals ontwerpen gemaakt van gerecyclede materialen.

INFINITY PRO™
INFINITY PRO™ is opgenomen in de veelzijdige en functionele Odin outdoorcollectie van dit seizoen, die de meest complete en doelgerichte bescherming tegen weersinvloeden biedt. Het materiaal levert professionele prestaties zonder enige toegevoegde chemische behandelingen. Met behulp van LIFA® technologie, een gepatenteerde Helly Hansen-vezel die lichtgewicht en hydrofoob is, wordt het volledig waterdichte/ademende LIFA INFINITY™ membraan gecombineerd met 100% LIFA® face fabric, waardoor een revolutionaire technologie ontstaat die duurzame, langdurige en superieure prestaties levert.

Voor Lente/Zomer 2023 breidt Helly Hansen het aanbod van milieuwbewuste ontwerpen verder uit, onder meer door het gebruik van gerecyclede materialen, waaronder ook het hoogwaardige Ocean Bound gerecycled materiaal. Gerecyclede materialen verminderen de afhankelijkheid van aardolie en verminderen de CO2-uitstoot. Ocean Bound gerecycled materiaal wordt gemaakt door achtergelaten, verloren en afgedankte visuitrusting, zoals visboeien, te hergebruiken. Vervuilend materiaal dat anders een belangrijke bron van zwerfafval op zee zou vormen. Dit seizoen wordt Ocean Bound gerecycled materiaal in alle categorie├źn gebruikt in een verscheidenheid aan nieuwe prestatiegerichte ontwerpen. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Outdoor: de hardshell bestseller Odin 9 Worlds 3.0 Jacket, de nieuwe Blaze 3L Shell Jacket en broek voor hiking en de HH Lifa Active Solen zonbeschermende hoodie
  • Zeilen: het volledig uitgeruste Newport Coastal zeiljack en bijbehorende oplaasbare bib
  • Urban: het waterdichte/ademende Active Ocean Bound Jacket met een strakke, sportieve esthetiek
  • Schoenen: Lichtgewicht, sneldrogend zeilschoen, de Revo Sail

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.hellyhansen.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Helly Hansen:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.