Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Tenson vergroot focus op regenkleding

Tenson vergroot focus op regenkledingRegen of niet? Wat maakt het uit? Met Tensons nieuwe regenjack Mt Cooya kun je de weersvooruitzichten aan je laars lappen. Het jack is licht, neemt een minimum aan plaats in en wordt geleverd met een eigen bag, zodat je het makkelijk overal mee naar toe kunt nemen.

Regen is Tensons ding. Sinds de start in de jaren ’50 is doeltreffende regenkleding een van de ware hoofdterreinen van het Zweedse merk geweest. In de voorjaarscollectie 2006 versterkt Tenson deze focus op regenkleding nog verder door de introductie van het hoogpresterende regenjack Mt Cooya. Mt Cooya, met bijbehorende broek Cozao, is een universeel jack dat is ontwikkeld voor gebruikers die het weer willen trotseren tijdens zware fietstochten in de bergen of regenachtige wandelingen in de stad.

Tensons geavanceerde MPC Extreme-technologie staat garant voor water- en winddichtheid en een groot ademend vermogen, dat warmte en condens weg ventileert tijdens inspannende activiteiten. Het laminaat is aangebracht op een matte buitenstof, die zich door haar soepele en zachte oppervlak opvallend onderscheidt van de glad-glimmende buitenlaag van traditionele regenkleding Zoals altijd bij Tenson, worden techniek en materiaal gecombineerd met puur design en functionele details. Bij dat laatste hoort onder andere de meegeleverde kleine bag, waar je het regenjack simpel in kunt stoppen wanneer het wolkendek openbreekt. Omdat het kledingstuk ongevoerd is, is het licht en dus makkelijk mee te nemen wanneer de weersvooruitzichten slecht zijn. Het jack neemt weinig plaats in golfbag of attachékoffer in.

”Met Mt Cooya hebben we een kledingstuk ontwikkeld dat in alle opzichten functioneel is, van de technologie tot de slimme details”, meent designer Riste Sokolov.

Mt Cooya en Cozao zijn onderdeel van Tensons voorjaarscollectie die vanaf maart 2006 in de winkel verkrijgbaar is.

Gegevens Mt Cooya
2,5 laags MPC Extreme, wind- en waterdicht met getapete naden, ergono-misch afneembare capu-chon, fleece-kraag, in-stelbaar aan mouwen, met een hand te bedienen koord, uniseks-model, opbergbag. Mt Cooya is verkrijgbaar in de kleuren rood, oranje, blauw, pistachegroen en zwart. Adviesprijs: 220 Euro voor Mt Cooya, 120 Euro voor Cozao.

Voor meer informatie: https://www.tenson.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Tenson:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.