Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Victorinox RescueTool: Redder van het jaar

Victorinox RescueTool: Redder van het jaarTijdens de in maart gehouden IWA en Outdoorclassics 2007 te Nuernberg, de meest toonaangevende beurs ter wereld op het gebied van jacht, sport en outdoor, is de nieuwe Victorinox RescueTool bekroond tot 'Knife of the Year 2007'.

De Victorinox RescueTool is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen Victorinox en diverse hulp- en veiligheidsdiensten. Deze multifunctionele Tool is speciaal ontwikkeld voor noodsituaties, is uiterst betrouwbaar en komt van pas wanneer eerste hulp noodzakelijk is. Deze redder in nood is onmiddellijk gebruiksklaar en zorgt ervoor dat de belangrijkste functies geopend kunnen worden in een handomdraai. De RescueTool beschikt over de voornaamste functies om iemand te bevrijden in geval van nood.

De window breaker (1) voor het inslaan van een autoruit en de ruit zaag (2) zijn twee essentiële functies bij eerste hulp. De rond gevormde gordelsnijder (3) snijdt zonder gevaar door veiligheids-gordels of touw en het grote mes (4), waarvan het lemmet voor de helft is voorzien van kartel, is met één hand te openen dankzij de zogenaamde "one-hand-opener". Zodra dit mes geopend is, wordt deze geblokkeerd en voorkomt plotseling dichtklappen en zorgt hierdoor voor extra veiligheid! Al deze functies hebben strenge en veeleisende tests doorstaan!

De RescueTool is naar de hand gevormd voor extra grip en ligt comfortabel in de hand. De fluorescerende gele beschaling (5) van de RescueTool zorgt ervoor dat deze goed zichtbaar is in het donker. De nylon riemetui (6) in de signaalkleuren rood en geel wordt standaard meegeleverd en heeft een extra grote riemlus en past daardoor op vele soorten "speciale" riemen. De Victorinox RescueTool is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen en een groot voordeel is dat de belangrijkste onderdelen die snel beschikbaar moeten zijn in noodsituaties, geopend kunnen worden met handschoenen aan!

Om voorbereid te zijn op onvoorziene omstandigheden is de RescueTool onmisbaar in iedere auto, maar ook voor brandweer, politie, ambulance personeel, bergbeklimmers en andere buitensporters. Kortom: in situaties waarin elke seconde telt!

Naast bovengenoemde functies beschikt de Victorinox RescueTool over:
7) schroevendraaier (plat), blokkeert na opening voor extra veiligheid
8) flesopener
9) kabelstripper
10) priem
11) schroevendraaier (kruiskop)
12 + 13) pincet en tandenstoker
14 + 15) sleutelring met bevestigingskoord

Gewicht exclusief riemetui: +/- 180 gram
Adviesprijs € 69,50 inclusief BTW

Voor meer informatie: https://www.victorinox.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Victorinox:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.