Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Eerste collectie winterschoenen van Salewa

Eerste collectie winterschoenen van SalewaDe lancering van de allereerste schoenencollectie van SALEWA was een doorslaand succes. Nu stelt de belangrijkste allround aanbieder van outdoor- en bergsportartikelen zijn eerste collectie winterschoenen voor: aantrekkelijke, nieuwe kleuren en een speciaal model met de winterbestendige Thinsulate-voering. Dankzij de slimme lederconstructie, het uitzonderlijke lichte gewicht en de unieke matenindeling door het gebruik van verschillende leesten, zijn alle schoenen gegarandeerd 100 procent blarenvrij.

De eerste schoenencollectie van SALEWA is enorm goed verkocht. «Wij zijn niet verrast, maar zeer tevreden met het succesvolle begin van onze eerste schoenencollectie,» aldus Antonio Dus, Algemeen Directeur van de SALEWA Schoenenafdeling: «Dat is het bewijs dat ons concept overtuigend is en dat de markt ook nieuwkomers accepteert, zolang het productaanbod interessant en innovatief is. Zelfs als de markt verzadigd is en de positionering hoog is.»

Om te beantwoorden aan de marktvraag en om continuïteit te bieden, bestaat de aller-eerste schoenencollectie van SALEWA uit drie verschillende lijnen: alpine eXperience voor de veeleisende wandelaar/trekker, 5Continents voor de reiziger die houdt van kwaliteit en La Mano vrijetijdsschoenen voor de trendbewuste rotsklimmer en outdoorliefhebber.

De schoenencollectie herdefinieert de mogelijkheden van lederen schoeisel en geeft de klant iets waarvan hij houdt: kwaliteit, duurzaamheid, functionaliteit en comfort. Deze collecties zijn het resultaat van jarenlange gecombineerde ervaring van de medewerkers op de schoenenafdeling.

De nieuwe schoenencollectie verwoordt op perfecte wijze de filosofie van SALEWA: De wensen van de klant op de eerste plaats stellen. SALEWA’s perfect ontworpen, hoogwaardige ‘zacht leren’ schoeisel met diverse leesten en lichtgewicht constructie zorgen ervoor dat blaren voorgoed tot het verleden behoren.

De meeste alpine eXperience-schoenen maken gebruik van een zeer kwaliteitsvolle leren voering in combinatie met een Gore-Tex®-membraan, terwijl in de 5Continents-lijn een Gore-Tex® XCR®-voering werd gebruikt voor maximaal ademend vermogen en waterdichtheid.

De combinatie van een leren voering en een Gore-Tex®-membraan werkt uiterst goed in alle omstandigheden en is uniek op de markt. Slechte geurtjes worden tot een minimum gereduceerd dankzij de Green-Fit-inlegzolen. Het ergonomische model laat de best aansluitende pasvorm toe. De variërende leerdiktes minimaliseren het gewicht en maximaliseren het draagcomfort. Alle naden zijn dubbel gestikt voor optimale duurzaamheid.

De leest is het hart en de ziel van de schoen. Daarom werkt SALEWA met specifieke leesten voor mannen en vrouwen, in verschillende breedtes voor een echt op-maat-gemaakt gevoel. Speciale aandacht ging uit naar de bijzondere behoeften van vrouwen. Bijna de helft van de collectie is dan ook aan vrouwen gewijd.

Enkele voorbeelden uit de collectie:
Yak (zie foto): Smart Leather, 1.8/2.0 mm full grain nubuckleer, Green Fit leren inlegzool, lichtgewicht constructie, 2 verschillende leesten (Medium en Wide), 3D sluitsysteem voor veters, 3F 360° Flex-systeem, 3S SALEWA zoolsysteem (HD CM EVA, TPU Mid Shank, SH 85 schokabsorberende hielinsert), anatomisch gevormd bovenwerk.
Gayal: Smart Leather, 1.8/2.2 mm full grain nubuckleer, Green Fit leren inlegzool, lichtgewicht constructie, 2 verschillende leesten (Medium en Narrow), 3D sluitsysteem voor veters, 3F 360° Flex-systeem, 3S SALEWA zoolsysteem (HD CM EVA, TPU Mid Shank, SH 85 schokabsorberende hielinsert), anatomisch gevormd bovenwerk.
Lynx GTX: Smart Leather, 1.4/1.6 mm full grain nubuckleer, Green Fit leren inlegzool, lichtgewicht constructie, 2 verschillende leesten (Medium en Wide), 3D sluitsysteem voor veters, 3S SALEWA zoolsysteem (HD CM EVA, TPU Mid Shank, SH 75 schokabsorberende hielinsert), Vibram® Cimborazo buitenzool, anatomisch gevormd bovenwerk.
Crossfield XCR: Smart Leather, 1.4/1.6 mm nubuckleer, lichtgewicht constructie, anatomisch gevormd bovenwerk, SH 65 schokabsorberende hielinsert, Green Fit inlegzool.

Voor meer informatie: https://www.salewa.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Salewa:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.