Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Sprayway Griffin 3 in 1 jacket

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 27-01-2011, 05:17

Sprayway Griffin 3 in 1 jacket

Omdat de winnaar van een prijsvraag op de site zich niet had gemeld, kreeg ik de mogelijkheid om dit Griffin3 in 1 jack zelf uit te proberen. En dat is erg goed bevallen! Het jack is dankzij de uitritsbare fleece breed inzetbaar. Niet alleen als warme regenjas, maar ook gewoon als vest en dun regenjack. Daarmee is de Griffin 3 in 1 een lekker veelzijdig jack waar je het hele jaar door plezier van kunt hebben.

Stijlvol

Het eerste dat me opviel toen ik het jack in mijn handen kreeg was dat het bijzonder stijlvol is. Het is een jack dat functionaliteit goed weet te combineren met een zeer stijlvol ontwerp. Daardoor heeft het jack ook niet direct de stoere outdoor-uitstraling en kan het prima in de stad of naar kantoor worden gedragen.

Lekker warm dankzij extra fleece-laag

Zoals gezegd bestaat de Griffin 3 in 1 uit 2 losse jacks: een fleece binnenjack en een Hydro/dry shell-jack. Het fleecejack is gemaakt van exo/therm200 fleece van Sprayway zelf en is lekker warm. Volgens Sprayway heeft het de eigenschappen die je van fleece van goede kwaliteit mag verwachten: laag gewicht, zeer hoog ademend vermogen, sneldrogend en non-pilling. En tot nu toe (na zo’n 2 maanden gebruik) kan ik dat eigenlijk alleen maar bevestigen. Ik heb het fleecevest af en toe ook los aan en dat bevalt prima. Maar ingeritst in het Shell-jack komt het uiteraard het beste tot zijn recht als extra isolatielaag.

Hydro/dry Shell-jack

Het waterdichte shell-jack is gemaakt van het eigen Hydry/dry materiaal van Sprayway en voldoet precies aan de eisen: het houdt me droog. Inmiddels heb ik het jack gedragen tijdens flinke sneeuwbuien en fikse regenbuien, maar geen enkele keer heb ik het idee gehad dat ik nat zou worden. De vrij grote capuchon is comfortabel en goed in te stellen en de kraag kan lekker ver dicht geritst worden. Wat ik zelf bovendien als erg prettig ervaar is het feit dat de jas is voorzien van veel en ruime zakken. Een kaarten kan er makkelijk in worden opgeborgen, maar ook ideaal om de handen te warmen.

Conclusie: een stijlvolle optie voor werk en vrijetijd

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik de Griffin 3 in 1 een zeer stijlvolle optie vind voor werk en vrije tijd. Als ik klanten bezoek die niet in de buitensport zitten, dan is het wel zo prettig om een nette jas aan te hebben die niet direct ‘outdoor’ schreeuwt. Maar met de Griffin 3 in 1 gaat dat dan niet direct ten koste van functionaliteit (of warmte en weerbestendigheid, zoals ik het zie). Kortom: een heerlijk jack voor buiten de zomermaanden.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.sprayway.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: