Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Sprayway Eagle 3 in 1 Jacket

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 05-12-2013, 03:22

Sprayway Eagle 3 in 1 Jacket

De Eagle 3 in 1 is een buitensportjas voor de jonge actievelingen. Mijn oudste zoon (Lluc, 9) heeft hem gedurende enkele maanden uitgeprobeerd onder redelijk veel omstandigheden, variërend van bijna dagelijks gebruik naar school tot wandelingen in stevige wind, regenbuien en zelfs een lichte sneeuwbui.

Multifunctioneel

Wat mij het meest aantrok in deze jas was het eenvoudige feit dat het een zogenaamd 3 in 1 jack betreft. Dus een warme fleece binnenjas en een waterdichte buitenshell. Deze kunnen beiden apart en samen worden gedragen, zodat je dus zoals gezegd 3 jacks voor de prijs van 1 krijgt. Dat maakt de Eagle 3 in 1 multifunctioneel en ideaal voor weekenden of weken waarin je zowel warmte als bescherming tegen weer en wind wilt.

Goede materialen

Sprayway heeft een goede naam als het gaat om prijs/kwaliteit verhouding en ook met dit jack maken ze die faam waar. Het fleece binnenjack is gemaakt van Exo/Therm 200 fleece, dat de bekende eigenschappen van fleece (ademend, snel drogend, behoorlijke warmte) in zich herbergt. Het buitenjack daarentegen is voorzien van het eigen Hydro/dry materiaal, met een waterkolom van 5000mm en een stevig ademend vermogen. Zowel de isolerende als de beschermende werking van beide jacks zijn behoorlijk getest tijdens de uitstapjes in de bergen en voldoen ruimschoots aan de verwachtingen.

Praktische details

Ondanks dat het hier een 'kinderjack' betreft heeft Sprayway niet bezuinigd op praktische details. Zo is de capuchon enigszins verstelbaar en oprolbaar in de kraag (prettig om warmteverlies te voorkomen!). De ritsen zijn voorzien van goede stormflaps om inlopen van water te voorkomen, terwijl hier en daar reflecterende elementen zijn aangebracht voor zichtbaarheid bij schemer. Een behoorlijk volwassen jas in kinderformaat dus.

Waar voor je geld

Als je als ouder op zoek bent naar een jack dat multifunctioneel én van goede kwaliteit is, dan ben je met de Eagle 3 in 1 klaar. Het jack voldoet prima voor gebruik in de bergen en d bossen, maar ook voor dagelijks gebruik naar school bijvoorbeeld. De prijs/kwaliteit is prima, zeker gezien het feit dat het een volwaardig jack is met alle features die je zelf als volwassene ook zou willen. Echte minpunten kon ik aan dit jack dan ook niet vinden.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.sprayway.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: