Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

K-Swiss Blade-Max Trail

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 14-11-2011, 07:53

K-Swiss Blade-Max Trail

K-Swiss is een merk dat nog onbekend is in de markt van trail running schoenen. Ik denk dat met de komst van de Blade-Max Trail daar zeker verandering in zal komen. Ik heb deze nieuwe schoen uit hun assortiment nu meerdere keren kunnen dragen tijdens tochten op verschillende soorten ondergrond en kan niet anders zeggen dan dat ik er razend enthousiast over ben. Het is een lichte schoen, die comfortabel draagt en een goede grip biedt onder nagenoeg alle omstandigheden.

Stevige zool

De zool van de K-Swiss Blade-Max Trail heeft een goede grip en voldoende demping tijdens het hardlopen. De voet rust op een ‘bed’ van superfoam, waaronder de Blade-Max zool zorgt voor een goede ondersteuning. In de zool is verder een zogenaamde ‘Rock Block’ plaat verwerkt, die de voet moet beschermen tegen bijvoorbeeld kleine puntige stenen waar de voeten op worden gezet tijdens het lopen in de bergen. Het profiel van de zool is ruim voldoende om grip te bieden onder de omstandgheden waar ik de schoenen tot nu toe heb gebruikt: (nat) asfalt, losse stenen, grind, gravel, zandpaden en (natte) bergpaden. Tegelijkertijd blijven kleine steentjes of modder niet hangen in het profiel.

Ion Mask

Een bijzonderheid aan deze schoenen is het gebruik van de Ion Mask technologie. Ik ken deze technologie al van andere schoenen, maar blijf het bijzonder vinden. Het materiaal is op een dusdanige wijze bewerkt dat water permanent wordt afgestoten. Als je met deze schoenen dus in de regen loopt of in een kleine plas stapt, dan zie je het water er gewoon vanaf parelen. Net als je gewend bent bij de betere waterdichte jassen. Een prettig idee als je vaker met slecht weer op pad gaat en inmiddels ook bewezen effectief.

Comfortabel

De schoenen zijn verder bijzonder comfortabel. Niet in de laatste plaats vanwege hun lage gewicht en het prettig aanvoelend materiaal. De veterogen zijn zo geplaatst dat de schoen goed op de voet wordt aangesloten als je de veters stevig strikt. En aan de achterzijde is een soort van ventilatierooster dat bijdraagt aan een prettig klimaat in de schoen. De schoenen zelf voelen zacht aan, misschien wat te zacht voor mensen die op technisch zwaardere paden willen rennen en dus iets meer stevigheid wensen. Het enige minpunt voor wat betreft mijn eigen voeten is dat de schoenen wat aan de smalle kant zijn. Nu heb ik geen overdreven brede voeten, maar merk wel dat de schoenen net iets te smal zijn voor een perfecte pasvorm.

Conclusie

Overall denk ik dat K-Swiss met deze Blade-Max Trail een serieuze schoen heeft om in de markt van trail running binnen te komen. De schoen is licht van gewicht (zo’n 375 gram), comfortabel en biedt goede grip. Het waterafstotende Ion Mask is een leuke extra voor als je vaker naar buiten gaat onder vochtige omstandigheden. Kortom: een aanrader voor mensen met niet al te brede voeten.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.kswiss.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: