Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Buff Bandana Buff

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 14-11-2011, 08:02

Buff Bandana Buff

Buff is dit jaar met verschillende nieuwe producten gekomen, waaronder de Bandanda Buff. Dit is een driehoekig gevormde bandana, voorzien van een heerlijke warme Polartec Polar fleece binnenlaag. Daarmee is de Bandana Buff ideaal voor omstandigheden waarbij je je keel, nek en gezicht wilt beschermen tegen een ijskoude wind.

Slimme combinatie

Eigenlijk valt er niet zo heel veel te zeggen over de Bandana Buff. Het is gewoon een slimme combinatie van hoogwaardig materiaal en een goed ontwerp. Als je de Bandana Buff op de standaarwijze draagt, dan kun je de lange punt tot ver in je jack stoppen. Daardoor blijft je keel goed beschermd tegen weer en wind, terwijl je je jack niet helemaal tot boven aan de kraag hoeft te sluiten. De rest van de Buff trek je hoog tot over de neus op en je kunt de winterse wind zonder problemen trotseren. Eventueel kun je ‘m ook aan de achterkant nog wat verder optrekken, zodat hij ook volledig over de oren heen valt.

Openingen

Om te voorkomen dat er er zich teveel vocht binnen de Buff vormt, is deze voorzien van kleine openingen waar neus en mond zitten. Dat heeft als bijkomend voordeel dat de warme lucht niet direct naar boven drijft en zo de kans vergroot dat je (zonne)bril snel beslaat. Bovendien maakt het het ademen een stuk prettiger dan met bijvoorbeeld een traditionele sjaal voor je neus en mond gebonden.

Superieur materiaal

Zoals gebruikelijk bij Buff wordt ook bij de fabricage van de Bandana Buff gebruik gemaakt van superieure materialen. In dit geval zorgt een dikke Polartec polar fleece voor bescherming tegen weer en wind als onderlaag, terwijl de bovenlaag bestaat uit het standaard polyester materiaal dat Buff voor haar originele ringsjaals gebruikt. Deze bovenlaag zorgt bovendien voor de kleuraccenten, want voor deze kun je kiezen uit verschillende kleuren. Uiteraard kun je de Bandana Buff gewoon in de wasmachine wassen, iets dat je zeker zo af en toe wilt doen als je hem hebt gebruikt tijdens stevige wandelingen. Ervaring leert immers dat het ademen door de bovenzijde van de Bandana Buff na verloop van tijd zorgt voor de nodige onfrisse geurtjes op precies die plek van de Buff. Maar dat lijkt me logisch en zie ik dan ook niet direct als een minpunt van deze nieuwe sjaal. Overigens worden de geurtjes voor een groot deel ondervangen door het gebruik van Polygiene in het materiaal, maar dat wordt helaas enkel in de buitenste laag toegepast en dus niet in de fleece-laag die direct voor de mond en dus onder de neus zit...

Conclusie

Het is bij velen bekend dat ik enorme fan ben van de originele Buffs. Het feit dat Buff als oorspronkelijke fabrikant van deze handige sjaals telkens weer opnieuw met slimme toepassingen van hun eerste idee komt versterkt dat gevoel alleen maar. Met de Bandana Buff hebben ze naar mijn idee een product dat zeker in Nederland populair kan worden: het is immers de ideale sjaal om op de fiets te dragen tijdens de gure herfst- en ijskoude wintermaanden. Zelf ben ik uiterst tevreden na gebruik op bergpaden waar een stevige wind in combinatie met betrekkelijk lage temperaturen de wandeling een stuk minder aangenaam had kunnen maken...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.buff.es/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: