Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Buff Hood Buff

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 21-03-2012, 02:58

Buff Hood Buff

Je zou denken dat ze bij Buff inmiddels wel klaar zijn met verder ontwikkelen van hun wereldberoemde sjaaltjes. Niets is echter minder waar. Deze winter heb ik heerlijk kunnen genieten van hun nieuwste vinding: de Hood Buff. Dit is een Buff speciaal voor de winter, inclusief lekker warme capuchon gemaakt met Gore Windstopper.

Slim ontwerp

De Hood Buff is een bijzonder slim ontworpen versie van de bekende Buff. Hij bestaat uit een standaard (dubbellaags) Buff, met daar bovenop een warme capuchon genaaid. Deze capuchon, voorzien van Gore Windstopper, voelt aan de binnenzijde bijzonder prettig aan dankzij de fleece-laag. Bovendien loopt de stof van de gewone Buff (enkellaags) door onder de capuchon. Je kunt dat dus perfect gebruiken om je gezicht mee te beschermen. Een elastisch koord met kleine stoppers om de capuchon eventueel strakker te trekken maken het geheel af.

Sjaal, capuchon en gezichtsmasker in één

Dankzij de combinatie van een dubbellaags Buff voor je nek, een warme, winddichte capuchon voor je hoofd en een dunne enkellaags Buff voor je gezicht is dit dus eigenlijk een 3-in-1 sjaal/muts/masker. En omdat alles aan elkaar is gekoppeld is de kans dat je warmte verliest ook nog eens minimaal.

Ideaal voor sneeuwschoenwandelen, niet voor klimmen

Ga je in de winter vaak sneeuwschoenwandelen net als ik, dan zul je de Hood Buff zeker weten te waarderen. Hij houdt je warm, is licht van gewicht en is gemakkelijk weg te slaan als hoge kraag als je hem niet als capuchon wilt gebruiken. Is een breed gezichtsveld echter van groot belang, zoals bijvoorbeeld bij het klimmen, dan is de Hood Buff minder interessant lijkt me. In dat geval zul je namelijk merken dat hij zowel naar links en rechts als bij het naar boven kijken niet echt meegeeft. Gevolg is dus dat in die gevallen het zicht wordt beperkt. Dat is voor mij bij het sneeuwschoenwandelen (of gewoon wandelen in de winter) een stuk minder van belang, dus voor mij is hij ideaal. Ik kan me zo voorstellen dat schaatsers in de polder er ook veel plezier van kunnen hebben overigens…

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.buff.es/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: