Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Columbia Men's Gathering Storm Gloves

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 28-02-2012, 08:29

Columbia Men's Gathering Storm Gloves

Zelden heb ik zulke prettige handschoenen gehad als deze: ze zijn comfortabel, goed isolerend, waterafstotend, prettig in het gebruik en bieden bovendien een goede grip. Kortom: voor mij de ideale handschoenen tijdens het sneeuwschoenwandelen.

Omni-Heat

Deze handschoenen zijn uitgerust met de Omni-Heat technologie van Columbia. Dit is een reflecterende laag aan de binnenkant van de handschoenen die de warmte van je handen bijzonder goed weet vast te houden. Je handen (en vingers!) blijven voelbaar langer warm tijdens het wandelen in de winter. Ook bij -14 heb ik geen enkele keer koude vingers gehad, ondanks dat er een behoorlijk wind stond en de handen tijdens het sneeuwschoenlopen -met stokken dus- nagenoeg continu de volle laag kregen. Het ziet er wellicht behoorlijk flashy uit met die zilveren gestippelde voering, maar het werkt absoluut.

OutDry membraan

Ook bijzonder aan deze handschoenen is de toepassing van het OutDry membraan. Met een beetje fantasie kun je uit de naam al halen wat dit membraan doet: het vocht al aan de buitenkant tegenhouden en dus vanaf de buitenkant de handschoen droog houden. Dat klinkt logisch, maar bij veel andere handschoenen wordt vocht pas aan de binnenkant van de shell-laag tegengehouden. Het resultaat is dan dat de handschoen aan de buitenkant dus wel vochtig is. Dat heeft niet alleen een negatief effect op het isolerend vermogen van de handschoen, maar maakt ze bovendien een stuk zwaarder. Dit dus in tegenstelling tot deze handschoenen met OutDry. Je merkt het voordeel pas goed als je een tijdje met sneeuw in de weer bent: je handschoenen blijven goed droog en je handen voelen niet zo klam aan. Dat was althans mijn ervaring in vergelijking met andere handschoenen die ik eerder gebruikte.

Handige features

Voor zover je een handschoen kunt uitrusten met handige features is dat Columbia redelijk goed gelukt. Allereerst is de binnenzijde van de handschoen voorzien van een PU-laag voor betere grip. Aan de bovenkant zit een extra zacht stuk stof om je neus mee af te vegen en verder kunnen ze gemakkelijk aan elkaar worden verbonden middels een kleine clip. Erg prettig vind ik zelf de wijze waarop je de manchetten strakker kunt trekken. In dit geval kunt je dat gemakkelijk met de handschoenen aan doen: vasttrekken doe je met de clip, lostrekken met aparte strap ernaast. Verder zit er een stevige lus aan de handschoenen om de manchet goed over je jas mouw heen te kunnen trekken, maar waarvan ik inmiddels ontdekt heb dat je ze ook prima kunt gebruiken om je handschoenen met een kleine carabiner aan je rugzak te hangen.

Conclusie

Koude vingers en tenen zijn misschien wel de grootste boosdoeners die sneeuwschoenwandelen kunnen vergallen. Met deze handschoenen zijn je vingers in ieder geval goed beschermd is mijn ervaring. De handschoenen zijn niet goedkoop, maar zijn naar mijn idee hun geld dubbel en dwars waard als je ze gedurende de winter gebruikt tijdens het sneeuwschoenwandelen (of skiƫn of snowboarden uiteraard).

Pluspunt(en)

  • Erg goed isolerend
  • Blijven droog
  • Handige features

Minpunt(en)

  • Eigenlijk geen, hoewel ze niet goedkoop zijn

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.columbia.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: