Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Eureka! Spitfire Solo

Ingezonden door: Marije Kattenwinkel
Gepubliceerd op: 16-03-2007, 05:41

Eureka! Spitfire Solo

Deze zeer lichte Eureka!-tent heb ik in het voorjaar van 2005 aangeschaft.

De tent voldeed op het eerste gezicht aan alle eisen die ik er aan stelde; lichtgewicht klein tentje wat niet te duur is (€ 120,-) en makkelijk op te zetten.

Deze tent weegt slechts 1.5 kilo (toen ik hem kocht beweerde Eureka! zelfs dat de tent 1.1 kilo weegt; blijkbaar waren ze in de war met de nu net verschenen Spitfire Ultralight)!

Na een intensieve testperiode (een aantal weekenden en weken weg met daarbij verschillende weertypen; hagel, regen, zon, lichte sneeuw, enorme wind) ben ik nog steeds laaiend enthousiast over mijn supertentje!

Hij is makkelijk op te zetten; twee stokken die je in het grondzeil-binnententje steekt, je clipt de binnentent aan de stokken vast, doet de buitentent er over heen en jast de haringen in de grond. 5 Minuten en je tent staat als een huis. In de tent is er om je heen genoeg ruimte voor je spullen.

De tent heeft een klein beetje last van condens maar dat alleen aan de binnenzijde van de buitentent. De binnentent bestaat trouwens bijna geheel uit gaas, lekker luchtig dus. Het afbreken van de tent gaat trouwens ook heel makkelijk. Je vouwt hem op en hij glijd zo weer in het hoesje. Het smalle lange pakket (45 x 15 cm) hang je zo aan de zijkant van je rugzak.

Bezwaren? Niet echt. Misschien de kleine buitentent waar je naast je schoenen en pannen weinig meer kwijt kunt.

Kortom; een echte aanrader als je op zoek bent naar een licht tentje.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.eurekaeurope.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep: