Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Marmot PreCip Pant

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 08-04-2014, 05:48

Marmot PreCip Pant

Het blijft maar een hele lange herfst.... ik kan niet zeggen dat ik dit weertype vervelend vindt maar er mag toch eigenlijk wel een beetje vrieskou bij komen kijken, want dan heb je wat minder je regenbroek dagelijks nodig.

Mijn regenbroek voor het zwaardere werk is de TNF Striderpant, jawel nog steeds dezelfde. Echter is deze wat zwaar en lomp om dagelijks mee te zeulen naar het werk. Hiervoor heb ik alweer een aantal jaar een lichtere broek voor.

Na wat gespeur naar een licht alternatief voor een ademende broek heb ik een tijdje een 2 laags broek gebruikt van Nederlands grootste producent van regen kleding. Echter deze broek had een aantal nadelen, hij zat niet lekker, was zwaar, de pijpen waren te strak gesneden, ademde niet zo heel best. Dus tijdens wat gesurf op het web tegen deze broek aangelopen.

De Precip pant is een ademende broek met de eigen coating van Marmot. De ademende werking is op papier goed in orde. Maar wat nog mooier is, ze worden geleverd in drie lengte maten per maat. Dus voor een maat Large heb je drie lengte maten. Erg handig, dit ben ik voor regenbroeken nog niet eerder tegen gekomen, Ik heb een wat ruimere maat met de langste been lengte gekocht. Dat is volgens mij het handigst als je de broek de meeste tijd op de fiets gebruikt met je kantoor kleren eronder.

Gebruik

Deze broek zit altijd in mijn tas, de broek weegt immers maar 255 gram. En zonder komen te zitten is er dus ook niet bij. De broek heeft bewust geen full-zip, dit komt het gewicht en de pak maat zeer ten goede. Met een lange rits weegt de broek ruim 120 gram meer. En ja, je vertrekt vanuit een droge omgeving, dus een korte rits daar kom je zeker wel mee weg.

De broek heeft een aardige fit met zowel stiek als een koord in de bovenboord, in de pijpen zit een stukje stiek met een tanka zodat je deze ook strak rond je schoenen kunt afstellen. De stof zelf is een ripstop, dus behoorlijk scheur bestendig.

In dit soort broeken zitten ook altijd zakken verwerkt, in dit geval twee voorzakken met mesh voering en een kontzak ook met mesh. Om eerlijk te zijn, deze gebruik ik nooit. Door het toepassen van een mesh voering loop je natuurlijk snel het risico dat de waterdichte coating beschadigt raakt en spullen die je mee neemt steek je meestal weg in je broek die je eronder aan hebt of in je jaszakken. Voor mij persoonlijk dus niet heel erg nuttig, maar ze zitten niet in de weg.

De Precip 2,5 laags constructie blijkt nu na een kleine driejaar gebruik erg goed zijn werk te doen. Het ademende vermogen is ok, het is zeker geen zweet broek en ik kan er zeker langere ritten dan alleen woonwerk mee rijden. En de stof zelf blijft ook erg mooi. Erg warm is de broek niet, maar met alleen een dun thermotje eronder kun je ook aardig uit de voeten (soms is het toch handiger om eerder je regen broek aan te doen.... blijkt uit ervaring).

Conclusie

Deze broek brengt voor mij zeker behoorlijk wat comfort met zich mee, het is zeker niet de aller lichtste op markt, ademt ook niet het beste maar bied denk ik toch heel erg veel kwaliteit voor een lage prijs. Ik neem deze broek dus dagelijks mee en ook op tochtjes waarvan ik verwacht dat het niet al te zwaar weer/terrein wordt. Heel erg graag zou ik deze broek niet alleen in de drie lengte maten zien maar ook in een Ā¾ variant, dat zou een zeer welkome aanvulling zijn op kledinglijst voor op de mtb.

In het kort dus een erg comfortabele, prijs gunstige en duurzame wwa broek.

Specificaties:

100% Seam Taped, Ankle Side Zips w/ Snap Tabs at Cuffs, Zip Front Hand Pockets, Back Zip Pocket, Elastic Waist with Draw Cord
Main Materials: PreCipĀ® 2.5 100% Nylon Ripstop 2.7oz/yd
Fit: Regular Fit
Weight: 0lbs 9oz (255.1g)

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.marmot.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: