Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Lowepro ProTactic 450 AW

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 18-04-2016, 08:22

Lowepro ProTactic 450 AW

Met de ProTactic 450 AW brengt Lowepro een cameratas die niet alleen tegen een (flink) stootje kan, maar die ook nog eens bijzonder handig en praktisch is in gebruik. Een compacte, stevige rugzak die ruimte biedt voor alles dat je op een foto-wandeling mee wilt nemen.

Oerstevige, maar comfortabele camerarugzak

Bij de ProTactic is zeer goed gekeken naar hoe je goede bescherming van de camera en objectieven kunt combineren met een redelijk comfortabele rugzak. De Protactic 450 AW is dan ook niet alleen zeer stevig, maar tegelijkertijd ook redelijk comfortabel. De nadruk ligt natuurlijk om de bescherming van wat er in de tas wordt vervoerd, maar het ActiveZone rugpand is voldoende gepolsterd om prettig aan te voelen op de rug. Dankzij de ventilatiekanalen blijft ook de klamheid van de rug beperkt tot op zekere hoogte. De heupband is voorzien van een geperforeerde polstering, die opnieuw zorgt voor voldoende ventilatie. Hetzelfde geldt voor de eenvoudige, maar comfortabel dragende schouderbanden.

Optimale bescherming

Maar zoals gezegd ligt de nadruk bij deze camerarugzak op het beschermen van de inhoud. Als je gaat wandelen in de stad wil je immers dat je camera goed is beschermd tegen stoten en eventueel vallen, maar tegelijkertijd ook tegen lange vingers van ongenode gasten. En dat is bij de Protactic 450 AW zeker het geval. Op de bovenkant van de rugzak is een hardcover, welke de camera goed beschermt tegen eventuele stoten van bovenaf. Om de camera te pakken kun je ofwel deze deksel openen of de gehele rugzak door het rugpand open te ritsen. Eventueel kun je ook gebruik maken van de zij-openingen die aan de onderzijde van de rugzak zijn verwerkt. Dit is bijvoorbeeld makkelijk om snel een lang objectief te pakken.

Overzichtelijke en flexibele indeling

De indeling van de Lowepro Protactic 450 AW is even overzichtelijk als flexibel. Dankzij de MaxFit dividers, die bestaat uit zachte polstering in combinatie met klittenbandstrips, kun je de indeling geheel naar eigen keus maken. Wil je alles in é én keer zien, dan kun je het gehele rugpand open ritsen als de rugzak op de grond ligt. Dat is ook gemakkelijk voor het inpakken van de rugzak. In datzelfde rugpand zit overigens een apart vak voor een flinke laptop. Mijn 15 inch laptop past er zonder problemen in en zit prima beschermd tijdens het lopen met de rugzak.

Kleine opbergmogelijkheden

Naast de flexibele indeling van het hoofdvak zijn er tal van kleine opbergmogelijkheden voor zaken als filters, geheugenkaarten, batterijen en ander klein spul. Zo is er organizer verwerkt tegen het laptopvak, transparant zodat je direct kunt zien wat er in zit opgeborgen. Aan de binnenzijde van de deksel zitten wat vakjes, evenals aan de zijkant van de rugzak als ook op de heupband.

Goed beschermd de stad in

Met de Protactic kun je er zeker van zijn dat je camera en ander materiaal goed is beschermd. De tas biedt ruimte voor meer dan genoeg materiaal. Volgens de importeur: “een dslr-camera met 70-200mm f/2.8, een tweede camerabody, maximaal 8 losse objectieven, flitsers en een 15-inch laptop”, plus uiteraard de nodige accessoires. En daar is geen woord te veel me gezegd. De tas is bedoeld voor mensen die met de rugzak de stad in willen, dus net zozeer voor lange hikes in de natuur. Maar gezien de rugzak tevens is uitgerust met een regenhoes en het feit dat hij comfortabel draagt is hij ook prima te gebruiken op dagtochten in de vrije natuur. Eventueel extra materiaal kun je middens de bekende SlipLock lussen aan de buitenkant van de rugzak bevestigen.

Pluspunten

  • Zeer stevige bescherming
  • Ruim en overzichtelijk
  • Comfortabel

Minpunten

  • Vrij prijzig

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.magellangps.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: