Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Sevylor Colorado Premium kajak

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 19-04-2016, 01:29

Sevylor Colorado Premium kajak

Eerder had ik al eens een Sevylor opblaaskajak uitgeprobeerd, maar met de Colorado Premium laat Savylor zien dat ze continue bezig zijn met innoveren en verbeteren van hun modellen. De Colorado Premium is een ruime, zeer comfortabele 2-persoons opblaaskajak.

Easy Inflate systeem

De Colorado Premium is uitgerust met het nieuwe Easy Inflate systeem. Hiermee kunnen alle drie de luchtkamers in één keer worden opgeblazen. Dat is op het begin even wennen, want je moet de draaiknop eerst goed zetten voordat je daadwerkelijk begint met pompen. Deze dubbele draaiknop functioneert tevens als ventiel om de boot weer leeg te laten lopen. Daartoe hoef je enkel het bovenste deel los te draaien. Niet vergeten om de bijgeleverde skeg te plaatsen onder de boot voordat je hem volledig oppompt.

Comfortabel peddelen

Ik vind he heerlijk om op het water water te peddelen, maar daarbij heb ik altijd een groot probleem: een zwakke rug. Na een half uurtje in een kajak zitten heb ik al last van mijn rug. Daarom was ik dan ook prettig verbaasd met de stoeltjes van de Colorado Premium. Met de stoeltjes laat Sevylor namelijk duidelijk zien dat zijn continu bezig zijn hun modellen te verbeteren. De stoeltjes van de Colorado Premium zijn bijzonder goed verstelbaar en lekker comfortabel. En dat comfort is te danken aan het feit dat de rugleuning goed in de rug blijft zitten en dankzij gespen verstelbaar is. Zo zijn de stoeltjes goed af te stellen en dus comfortabel voor iedereen.

Stabiel en goed handelbaar

Dankzij de skeg en de gestroomlijnde vorm van de bodem ligt de kajak erg stabiel in het water en kun je ondanks de grootte van de kajak er goed mee manouveren. Uiteraard is hij niet zo snel als een smalle kunststof kajak, maar voor gemoedelijk peddelen is hij bijzonder goed geschikt. Aan zowel de voor- als achterzijde is de kajak voorzien van stevige handels om hem naar het water te dragen of uit het water te trekken. In de bodem zit een afwaterdop die je kunt gebruiken om na afloop van een dagje peddelen het overtollige water gemakkelijk uit de kajak te laten lopen. Aan de voor- en achterzijde heb je ook meer dan voldoende ruimte om materiaal op te bergen voor een dag kajakken.

Zeer degelijk materiaal

Sevylor heeft de Colorado Premium geschikt gemaakt om ook op wilder water te kunnen genieten zonder problemen. Daarbij is gebruik gemaakt van zeer degelijk materiaal. Zo is de kajak aan de buitenkant volledig voorzien van een stevige coverhoes die de luchtkamers goed beschermt. Deze slijtvaste hoes beschermt tegen grind bij het aanleggen op de oever, maar ook tegen takken en stenen tijdens het varen over een smal riviertje. De luchtkamers zelf zijn uitneembaar. Dat heeft als grote voordeel dat een eventuele lekke luchtkamer gemakkelijker kan worden vervangen en daardoor dus niet direct de hele kajak hoeft te worden vervangen.

Levering

Sevylor levert de Colorado Premium met een Easy Inflate Manometer om te controleren of de druk juist is, een losse skeg, een draagtas en een reparatiekit. Ze kiezen ervoor om de kajak zonder peddels of pomp te leveren. Op zich geen vreemde keuze, want zo kun je peddels kopen die bij je passen. Een pomp is voor een tientje te koop bij elke willekeurige watersport of kampeershop.

Gemakkelijk vervoeren

De Colorado Premium is geschikt voor 2 volwassenen (maximale capaciteit is 200 kg) en heeft een totaalgewicht van nog geen 16,5 kg. Omdat hij vrij compact is op te vouwen is hij gemakkelijk te vervoeren. Dat is voor mij dan ook een belangrijk punt. Als ik de kajak mee wil nemen, dan is dat in de regel namelijk naar een gebied in de (pre)Pyreneeën waarbij ik wel een paar uurtjes onderweg ben. Dat de kajak dan zonder problemen in de kofferbak kan worden gestopt is een groot pluspunt.

Conclusie: heerlijk voor dagtochtjes op het water

Ik heb de Sevylor Colorado inmiddels meerdere keren gebruikt om er een dagje mee op het water te zijn. Onder andere op zee aan de Catalaanse kust, op binnenmeren en kleine riviertjes in de (pre)Pyreneeén. Voor mij is het de ideal kajak om te gebruik met mijn partner. Ga ik met de kids, dan gebruik ik een ander model voor 3 personen. Maar ook dat is een opblaasbare Sevylor. Het gemak van vervoer en het comfort tijdens het peddelen zijn daarbij doorslaggevend.

Specificaties

 • Gewicht: 16,4 kg
 • Afmetingen: 330 x 94 cm
 • Maximale belasting: 200 kg
 • Capacitiet: 2 personen
 • Afmetingen in draagtas: 74 x 26 x 46 cm

Pluspunten

 • Zeer comfortabel
 • Gemakkelijk te vervoeren
 • Stabiel
 • Gemakkelijk in gebruik

Minpunten

 • Niet zo snel als vaste kajak
 • Vrij prijzig

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.sevylor-europe.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: