Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Glerups sloffen met kalfsleren zool

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 11-12-2017, 00:06

Glerups sloffen met kalfsleren zool

Modieuze slippers in de berghut? Met de Glerups slippers heb je hele luxe hutsloffen die ook nog eens verrassend functioneel zijn: bijzonder licht van gewicht, compact mee te nemen en -niet geheel onbelangrijk- ontzettend warm voor je voeten.

Toen mij gevraagd werd om de slippers van Glerups te bespreken op de site moest ik direct aan mijn partner denken. Die heeft namelijk bijna altijd koude voeten als we een keer in een berghut overnachten. Daar is met de Glerups slippers inmiddels een einde aan gekomen. Deze lichtgewicht sloffen, gemaakt van schapenwol en met een anti-slip zool van kalfsleer, houden de voeten namelijk op een zeer aangename manier warm.

De schapenwol waarmee de slippers zijn gemaakt is afkomstig van geselecteerde schapen uit Nieuw Zeeland. De schapen zijn gewend om gedurende het hele jaar door de meest uiteenlopende weersomstandigheden te weerstaan. Daardoor is wol als materiaal uiterst geschikt om je voeten warm en droog te houden. En de Glerups doen dat prima. De wol van de sloffen is dankzij een speciaal procedé verwreven tot het een dikke viltlag wordt die de temperatuur binnen de sloffen waarborgt. Enig nadeel hiervan is dat zeker de eerste paar keer dragen er nog veel losse kleine haartjes uit de sloffen komen en je sokken dan ook behoorlijk verkleuren.

Andere nadelen zijn er echter nauwelijks te vinden aan deze stijlvolle sloffen. Ze doen het even goed in de berghut bij de open haard als in huis voor doordeweeks gebruik. En voor de liefhebbers: ze zijn in een groot aantal kleuren verkrijgbaar.

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.glerups.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: