Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Ezyshoes Standaard

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 13-01-2010, 08:17

Ezyshoes Standaard

Sneeuwkettingen voor onder je schoenen, dat is eigenlijk de beste omschrijving van dit product.

Met het winterse weer van de afgelopen tijd is een beetje extra grip onder je schoenen meer dan welkom, dus opzoek naar de beste oplossing kwam ik de eazyshoes tegen, ik gebruikte de afgelopen jaren allerlei andere onderbintsels, van ouderwetschen hakijzers tot rubberen onderzolen met spikes. Maar waar deze allemaal een behoorlijke downside hebben ben ik er nog geen tegen gekomen bij dit product.

Gebruik

De Ezyshoes zijn gemaakt van aramide kernen (kevlar) met hieromheen een geweven mantel, deze weefsels zijn door dezelfde fabrikant ook in gebruik voor hun sneeuwkettingen lijn voor de auto, en de voor en achterzijde zijn voorzien van een stukje band zodat je ze gemakkelijk kunt aantrekken en dat ze goed blijven zitten. Door het doorlopende elastiek word het netje netjes op zijn plaats gehouden onder je schoen. Op de kritieke plaatsen zitten er ook nog metalen ringetjes rond de kruisingen gedraaid zodat je ook op opgevroren stukken/ ijs grip hebt.

Het aantrekken gaat echt erg gemakkelijk, neus in het neusstuk steken, de boel onder je schoen doortrekken en het achterstuk achter de hiel plaatsen en de velcro strap aan de voorzijde vastmaken tegen hetverschuiven en you're good to go.

De Ezyshoes heb ik getest naast de andere oplossingen en moet zeggen dat je bijna niet doorhebt dat je wat onder je schoenen hebt gebonden, loopt perfect, maar bij bv de rubberen onderzool met spikes heb je de ganse tijd het gevoel dat er een steentje oid tussen je zool zit. De grip is bijna net zo goed als met spikes/ hakijzers ed en op losse sneeuw heb je zelfs ietsje meer grip.

Conclusie

Door de eenvoud in gebruik en de erg goede prestaties is dit zeker een van de beste oplossingen die ik tot op heden ben tegen gekomen, dus met het weer zoals het nu is heb ik ze meestal mee. Ik hoop alleen dat de bijgeleverde ziplock zakje als waterdichte verpakking niet helemaal serieus bedoelt is.

Ik zou zeggen dat dit bijna een musthave is met de Nederlandse wegen op dit moment zeker het geld waard.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.easy-grip.eu/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: