Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nu ook voor kinderen: Vibram FiveFingers KSO Kids

Nu ook voor kinderen: Vibram FiveFingers KSO KidsHerinner jij je nog dat bevrijdende gevoel toen je als kind blootsvoets door de tuin rende? Kietelende grassprieten onder je voetzolen, zand tussen je tenen. Kinderen voelen intuïtief aan wat de voordelen zijn van blootsvoets lopen. Zoals een betere balans, een grotere zintuiglijke waarneming of gewoon de ervaring van het lopen zoals de natuur dat heeft bedoeld.

Voor kinderen is het uiterst belangrijk dat hun lichaam de kans krijgt zich op de juiste manier te ontwikkelen. Gezonde voeding, goede nachtrust, genoeg bewegen; het komt allemaal ten goede van het lichaam in de groei. Iedere ouder weet ook hoe belangrijk goed schoeisel is. Maar het allerbeste voor de kindervoeten is eigenlijk: géén schoeisel. Helaas is dat geen optie met alle potentiële gevaren die buiten op straat liggen: scherpe steentjes, vuil, glas, stokjes; ze kunnen de tere kindervoeten flink verwonden.

Voor kids
Deze zomer komt Vibram FiveFingers met de oplossing. Speciaal voor kinderen zijn er nu FiveFingers KSO Kids! Schoenen met vijf tenen die de kindervoeten niet in allerlei onnatuurlijke houdingen duwen, maar die zorgen dat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. FiveFingers stimuleren een natuurlijke tred waarbij het lichaam naar voren beweegt. Dat resulteert in een optimale balans, verhoogde stabiliteit, minder impact op het lichaam en een toename van de lichaamskracht.

Ook onder water
De Vibram FiveFingers KSO Kids heeft veel weg van de traditionele KSO voor volwassenen: ze zijn bruikbaar voor een breed scala aan activiteiten zoals wandelen, rennen, fitness, yoga, noem maar op. Ook onder water houden ze de kindervoeten veilig tegen scherpe schelpen, koraal of stenen. Ze kwijtraken is onmogelijk doordat je ze met een klittenbandsluiting stevig op de voet vastzet.

Boys en girls
De KSO is uitgerust met een hoogsluitende, dunne, nylon beschermingslaag aan de bovenzijde die ervoor zorgt dat er geen zand of andere indringers in de schoenen terechtkomt. KSO staat voor ‘Keep Stuff Out’. Daarnaast heeft het model natuurlijk een hoogwaardige Vibram-zool met micro-inkepingen voor extra grip en bescherming. Om het natuurlijke afrollen van de voet niet te belemmeren, is de zool anatomisch vormgegeven. De KSO Kids is er in stoere boys- en girlsuitvoeringen en verkrijgbaar in de maten 29 t/m 34. Ook zijn ze machinewasbaar, wel zo handig!

Voor meer informatie: https://www.vibram.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vibram:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.