Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nog intensere blote voetenervaring met FiveFingers Seeya

Nog intensere blote voetenervaring met FiveFingers SeeyaSerieuze, minimalistische hardlopers opgelet: deze zomer komt Vibram FiveFingers met een model dat ons nog dichter bij een natuurlijke blote voetensensatie brengt: de Seeya. In dit design is al het overbodige materiaal verwijderd en nuttig materiaal verbeterd. Wat overblijft, is een absolute prestatiebooster.

Op blote voeten hardlopen is gezonder dan op schoenen. Schoenen dwingen ons in een onnatuurlijke houding waardoor de kans op blessures toeneemt. Bovendien heeft het een negatief effect op het prestatievermogen. Rennen op blote voeten heeft dat niet. Je landt automatisch op de voorvoet waardoor het lichaam naar voren beweegt. Daardoor verbetert de lichaamsbalans en neemt kracht, wendbaarheid, stabiliteit én prestatievermogen toe. Blote voetenhardlopers weten dit allang. Ze weten ook wat de nadelen zijn. Blote voeten zijn kwetsbaar. We kunnen ze gemakkelijk stoten of openhalen. Vibram FiveFingers beschermen de voeten terwijl ze zo weinig mogelijk afbreuk doen aan het blote voeteneffect.

Natuurlijke vrijheid
Vibram FiveFingers zijn schoenen met vijf tenen die als een tweede huid om de voet sluiten. Voor een nog extremere blote voetenervaring ontwikkelde Vibram de ultra gestroomlijnde Seeya. Vibram reduceerde bij dit model radicaal het gewicht door materiaal te verwijderen of te vervangen door lichter materiaal. De TC1 rubberen zool is zo dun mogelijk, wat het blote voetengevoel en de flexibiliteit vergroot. De zachte en ranke TPU middenzool in de boog van de voet geeft de voet zijn natuurlijke vrijheid.

Verschillende kleurencombi’s
In de Seeya bevindt zich een ingenaaide antimicrobiële binnenzool die huid en weefsel van de voet beschermt tijdens lange hardlooptochten. De bovenzijde is gemaakt van lichtgewicht, ademend en rekbaar mesh. De naadloze kraag beschermt de voet tegen schuren. Een eenvoudige klittenbandsluiting zorgt voor een perfecte pasvorm. Ondanks dat de Seeya minimalistisch is, mag hij wel gezien worden. Het model is er in verschillende, modieuze kleurencombi’s voor zowel mannen als vrouwen. Ook prettig: na een intense sportsessie kunnen deze FiveFingers gewoon in de was.

Voor meer informatie: https://www.vibram.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vibram:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.