Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Hanwag Ferrata Junior GTX, bergklassieker voor jonge berggeiten

Hanwag Ferrata Junior GTX, bergklassieker voor jonge berggeitenDe Hanwag Ferrata GTX is pas vijf jaar oud maar wordt nu al als een klassieker beschouwd. Daarom komt Hanwag nu met een kindermodel van deze populaire bergschoen. De Ferrata Junior GTX is gemaakt op een speciale leest voor jonge kinderen en tieners. Het lage gewicht, de perfecte pasvorm en de flexibele Vibram klimzool maken het tot een topper. Het is dan ook niet maar een verkleinde kinderschoen, het is een echte bergschoen.

Kinderen wil in de bergen ook graag op pad. En daarom heeft de Beierse bergschoenmaker, naast de al bestaande Yuma GTX, een nieuwe bergschoen voor kinderen en tieners gemaakt: de Ferrata Junior GTX. En dit is niet zomaar een wat kleiner uitgevallen schoen in kindermaten, het is een volwaardige bergschoen die geschikt is voor alpiene klimtochten en -zoals de naam al doet vermoeden- via ferrata tochten.

Hanwag maakt bij de fabricage van deze klimpartner gebruik van een speciale leest voor kinderen en tieners, uitgaande van de specifieke anatomie van de jonge klimmers. Maar ook wat betreft materialen wordt er serieus werkt gemaakt van deze schoen. De lichtgewicht (610 gram bij maat 5,5) bergschoen beschikt over een flexibele Vibram klimzool, een schacht van Cordura en suède en een soepel Ghilly vetersysteem voor perfecte pasvorm. Bovendien zorgt een Gore-Tex lining dat ook de kleine voeten volledig droog blijven… ook als de kids besluiten om eens flink door de plassen te banjeren.

De Hanwag Ferrata Junior GTX is verkrijgbaar in de maten 36 t/m 42.

Voor meer informatie: https://www.hanwag.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Hanwag:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.