Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Quasar GTX van Hanwag

Quasar GTX van HanwagBergsportspecialist Hanwag breidt diens Alpin-serie uit met een technische lichtgewicht bergwandel- en ijsklimschoen: de Quasar GTX. Warm, waterdicht en zeer robuust zijn zo maar wat kenmerken van deze nieuwe schoen. Dankzij de gecombineerde korte gamaschen is de Quasar GTX zeer veelzijdig inzetbaar, zolang het terrein maar alpien is.

De Hanwag GTX, die vanaf komende zomer in de winkels ligt, is een specialistische schoen voor sportief bergklimmen met alpine aanloop. De schoen is warm en waterdicht dankzij de Gore-Tex Duratherm voering. Bovendien zijn ze geschikt voor stijgijzers. De Vibram Alpin zool heeft namelijk geen probleem met verschillende soorten stijgijzers. Met een gewicht van slechts 910 gram (maat 7,5) weegt de Quasar GTX bovendien zeer weinig als je kijkt naar de veelzijdigheid van de schoen.

Comfort wordt verkregen dankzij de speciale Alpin-leest die Hanwag gebruikt bij de fabricage van de schoenen, waarbij er uiteraard verschillende leesten zijn voor de dames- en herenmodellen. Hanwag verwerkt sterk runderleer in de schoen om een stabiliteit van de enkels te garanderen, terwijl een stevige rubberrand voor extra bescherming zorgt. Tot slot helpen de geïntegreerde korte gamaschen te voorkomen dat er sneeuw of regenwater via de bovenkant de schoen in loopt. Extra gamaschen meenemen is daardoor dan ook niet meer nodig.

Voor meer informatie: https://www.hanwag.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Hanwag:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.