Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

De nieuwe MSR Whisperlite Universal brander brandt op alles en overal

De nieuwe MSR Whisperlite Universal brander brandt op alles en overalBenzine of gas? - dat is waarschijnlijk de belangrijkste vraag als het gaat om het kiezen van de meest geschikte brander. Op grote hoogte of op lange meerdaagse tochten door dunbevolkte gebieden zijn branders op vloeibare brandstoffen de meest logische keuze. Warme temperaturen en de zekerheid om af en toe op een winkel met gasblikjes te stuiten zijn juist beter voor branders op gas. Maar nu is deze moeilijk te maken keuze overbodig geworden! MSR heeft haar legendarische Whisperlite brander volledig herontworpen en introduceert nu de hybride Whisperlite Universal. Dankzij de simpele, maar tegelijkertijd briljante technologie brandt deze brander nagenoeg op alle soorten brandstof - zowel vloeibaar als gas!

De MSR Whisperlite is waarschijnlijk het bekendste en meest beroemde model als er gedacht wordt aan een multifunctionele, lichtgewicht en duurzame gasbrander. Deze is nu volledig herontworpen. Dankzij de gepatenteerde vervangbare, zelfreinigende Shaker Jets brandt de nieuwe MSR Whisperlite Universal op nagenoeg alles en overal: benzine, wasbenzine, kerosine en vloeibaar gas zoals MSR Iso-Pro™. En voor een nog hogere en efficiëntere prestatie is deze brander uitgerust met een standaard voor omgekeerde gasblikjes. Daarmee wordt de levensduur van gasblikjes tot het absolute maximum opgerekt – vooral in koude omstandigheden of als het blik bijna leeg is – aangezien het vloeibare gas direct naar de branderkop kan stromen. De roestvrijstalen poten zijn ook herontworpen en verbeterd waardoor ze meer veiligheid bieden bij het plaatsen van de brander zelf, maar ook voor de potten en pannen bovenop. Om gewicht te besparen is het gehele ontwerp geoptimaliseerd en is de mixer-slang nu gemaakt van aluminium. Afhankelijk van de soort brandstof varieert het gewicht van de MSR Whisperlite Universal: 430 gram met vloeibaar gas (MSR Iso Pro), 467 gram met benzine of 549 gram met alle verbindingen en Jets samen.

Opgeborgen in een handige en veelzijdige nylon opbergzak is de MSR Whisperlite Universal hybride brander nu verkrijgbaar bij de (buiten-)sportwinkels.

Voor meer informatie: https://www.msrgear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot MSR:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.