Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe MSR winter(wandel)stokken bieden veiligheid, stabiliteit en vertrouwen

Nieuwe MSR winter(wandel)stokken bieden veiligheid, stabiliteit en vertrouwenEr is een lange lijst wintersporten waarbij (wandel)stokken nodig zijn - zeker in winterse en sneeuw-condities. Ze zijn niet alleen ter verbetering van je efficiency en snelheid om vooruit te komen, maar helpen je ook met een flinke dosis controle en stabiliteit in diepe sneeuw of op bevroren ondergrond. MSR Deploy en Flight winter(wandel)stokken leveren unieke sterkte en betrouwbaarheid middels de precisie techniek van het SureLock systeem, daarmee wegglijden gegarandeerd volledig wegnemend. Het is het sterkste, meest betrouwbare sluitsysteem beschikbaar, zoals geverifieerd door een externe compressietest.

De meeste sluitmechanismen schuiven in tijdens tochten in de natuur, veroorzaakt door het steeds wisselende terrein en afdalingen die de ingestelde lengte van normale telescoop stokken inkorten tijdens het gebruik. Het inschuiven resulteert in onergonomische bewegingen, meer fysieke inspanning en minder plezier tijdens je tocht. Het ‘positive-locking’ SureLock mechanisme, gecombineerd met de niet verdraaiende driekantige schacht op de MSR winterstokken, voorkomen deze problemen, waardoor winterse alpine-avonturen efficiënter, met meer voldoening en veiliger zijn. Gemaakt van het eigen 7000-serie luchtvaartwaardig aluminium, leveren de stokken een ongelofelijke sterkte-tot-gewicht verhouding – lichtgewicht en niet zwichtend onder zware gewichten.

De MSR Flight 3 en Flight 2 stokken laken gewicht, maar geen prestaties, speciaal voor hen die graag zo snel en licht mogelijk door de natuur willen bewegen. De niet-absorberende, ergonomische schuimgreep beschikt tevens over een haakje om de hiellifters van sneeuwschoenen omhoog te zetten bij het stijgen. Het SureLock ‘positive-locking’ mechanisme maakt gemakkelijk verstellen van de stoklengte mogelijk, zelfs met handschoen aan. De MSR driedelige Flight 3 stok weegt slechts 451 gram en kan ingeklapt worden tot 57cm, de tweedelige MSR Flight 2 stok weegt slechts 434 gram en kan worden ingeschoven tot 73cm. Beide modellen hebben een gebruikslengte van 105-13cm.

Alle vier stokmodellen beschikken over ‘breakaway’ straps, ontworpen om bij zware val los te schieten uit het handvat en zijn geoptimaliseerd voor gebruik met handschoenen en kunnen dus op elk moment gemakkelijk geopend en gesloten worden. De originele tellers zijn optimaal gevormd voor sneeuwcondities en zijn flexibel, terwijl de grote grafietpunt meer greep biedt bij diepe sneeuw. Poederliefhebbers zullen blij zijn met extra grote poeder-tellers voor maximaal drijfvermogen (worden apart verkocht).

Voor meer informatie: https://www.msrgear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot MSR:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.