Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Bergans of Norway introduceert nieuwe collectie onderkleding in merinowol

Bergans of Norway introduceert nieuwe collectie onderkleding in merinowolDe Noorse outdoorspecialist Bergans gelooft in wol en presenteert in zijn wintercollectie van 2012-2013 een hele reeks wollen producten. Het middelpunt van deze wollen revolutie is de presentatie van een volledig nieuwe collectie baselayers. Deze nieuwe collectie zipshirts, T-shirts, lange en 3/4 onderbroeken zijn gemaakt van 100% fijne merinowol en zijn verkrijgbaar in vier verschillende kwaliteiten van 150 gram (Ultralight) tot 320 gram (Warm). Dit gamma ondergoed zal zeker voldoen aan alle eisen van de verschillende type gebruikers en klimaten. Bergans biedt met deze collectie de juiste isolatie voor mannen en vrouwen, voor elk klimaat, elke activiteit en elke situatie. Bergans gebruikt alleen 100% kwaliteitswol van merinoschapen.

Het warme en uiterst comfortabele ondergoed is de basis voor de laagjestechniek. Van merinowol is geweten dat het, door de fijne structuur, erg ademend en comfortabel is. Bovendien neemt het geen onaangename geurtjes op en werkt het zeer isolerend bij koude, zelfs als het nat is. Bergans of Norway gebruikt enkel merinowol van de hoogste kwaliteit. Deze merinowol is gecertificeerd voor het NIET toepassen van ‘mulesing’ (het onverdoofd weghalen van een stukje huid rond het staartstuk). Bovendien kan worden nagegaan van welke boerderij de wol afkomstig is. De baselayercollectie van Bergans is verkrijgbaar in 4 verschillende gewichten, voor zowel dames als heren:

Ultralight 150 gram/m2: - Soleie (gebruik het hele jaar door)
Licht en perfect geschikt voor ieder seizoen, zelfs in de zomer. Onze kledinglijn van 150 gram/m2 merinowol is dun, licht en perfect geschikt voor trainen onder alle weersomstandigheden of temperaturen.

Lichtweight 210 gram/m2: Fjellrapp (frisse weerscondities)
Ontwikkeld voor nagenoeg iedere activiteit. Onze 210 gram/m2 merinowol is geschikt voor de meest uiteenlopende outdooractiviteiten. De kleding is licht, comfortabel en reguleert je lichaamstemperatuur optimaal als je in beweging bent en houdt je heerlijk warm als je even op adem komt. De natuurlijke keuze ongeacht je activiteit.

Midweight 260 gram/m2: Krekling (koude weercondities)
Warm, droog en comfortabel. Onze kleding van 260 gram/m2 merinowol biedt uitstekende isolatie als de temperatuur daalt. Deze dikke, comfortabele kleding is perfect als onderlaag of als bovenlaag. De natuurlijke eigenschappen van merinowol bieden ongeacht de toepassing een perfecte warmteregulatie. Kies ‘Midweight’ voor veelzijdig, actief gebruik bij kouder weer.

Warm 320 gram/m2: Svartull (zeer koude weerscondities)
Extra warm en droog. Onze 320 gram/m2 merinowol is onze warmte kwaliteit in onze ondergoedcollectie en de beste keuze voor alle outdooractiviteiten op zeer koude dagen. Door deze wol als tussenlaag te dragen, onder wind- en waterdichte kleding, verzeker je je van warmte en een uitstekende temperatuurregulatie tijdens een inspanning. De ultieme keuze om warm te blijven bij lage temperaturen.


De collectie wordt verkocht in een mooie, duurzame verpakking van 100% gerecycleerd Tyvek®, die nadien kan worden gebruikt als opbergzakje voor onderweg.

Voor meer informatie: https://www.bergans.no/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Bergans:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.