Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Patagonia presenteert revolutionair waterafstotend dons

Patagonia presenteert revolutionair waterafstotend donsSinds afgelopen week mag de wereld eindelijk kennis maken het nieuwe waterafstotende dons van Patagonia, gebaseerd op de revolutionaire Encapsil technologie. Toegepast in de nieuwe Encapsil Down parka levert dit een ongekend hoge vulkracht van maar liefst 1000 cuin (kubieke inch per ounce).

Encapsil is een gepatenteerde plasma technologie die – in tegenstelling tot die van andere merken– geen gebruik maakt van fluorkoolwaterstof, de zogenaamde HFK’s. De technologie zorgt niet alleen voor gelijkwaardige waterafstotende donsproducten die kunnen concurreren met producten van andere fabrikanten, maar biedt bovendien het belangrijke voordeel van de ongekend hoge vulkracht van 1000 cuin.

De Encapsil technologie maakt gebruik van gepatenteerde processen en materialen die op een veilige manier de warmte-gewicht-verhouding, de sterkte en het waterafstotend vermogen van het dons verbeteren. De unieke pulse-plasma-behandeling wijzigt de moleculaire structuur van de donsvezels om ze waterafstotender te maken. Ook maakt deze behandeling de delicate, complete structuur van de vezels sterker. Dit zorgt er weer voor dat als het donsproduct klein wordt opgeborgen, de vulling niet beschadigt of zijn kracht verliest.

Patagonia heeft Encapsil toegepast in de nieuwe limited edition Encapsil DownBelay Parka, een parka die is voorzien van onafhankelijke baffles. Dit maakt de parka, mede dankzij de speciale wijze waarop het materiaal is gesneden, tot een extreem warme parka. De parka weegt slechts 518 gram en komt met een Pertex Endurance buitentijk.

Bekijk ook de video.

Voor meer informatie: https://www.patagonia.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Patagonia:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.