Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lundhags maakt boots voor 't leven

Lundhags maakt boots voor 't levenLundhags heeft zo zijn eigen ideeën als het gaat om het maken en verkopen van producten. Lundhags produceert duurzame leren boots met het idee dat ze een leven lang meegaan. Ze zijn gemaakt om gedragen te worden, mooier te worden met de tijd en de Lundhags schoenmaker repareert ze graag voor je als dit nodig is. Bovendien denkt Lundhags in het zogeheten 'lagensysteem', dat bekend is van outdoorkleding maar uniek bij outdoor laarzen.

Lundhags produceert outdoor laarzen die stabiel en duurzaam zijn en gemaakt om te presteren. Laarzen die je blijft gebruiken voor een lange tijd en die gemaakt zijn van leer met een basis van rubber.

Lundhags werd opgericht in 1932. Jonas Lundhag was een jonge jongen van 17 jaar die zijn eigen schoenenfabriek begon in een klein dorpje in het noorden van Zweden. Zijn vader en grootvader waren echte schoenmakers en leerden Jonas de kneepjes van het vak. Zijn eerste paar schoenen maakte Jonas al op achtjarige leeftijd. Zijn geloof in kwaliteit en functionaliteit is net zo sterk als zijn liefde voor de natuur, een zienswijze die sindsdien het bedrijf karakteriseert.

Vanaf het begin heeft Lundhags de laarzen op een duidelijke manier geproduceerd: volgens het ‘Layering Principle’, het principe van meerdere lagen. Bij de dragen van kleding ligt het gebruiken van verschillende lagen voor de hand, maar voor schoenen en laarzen is dit juist erg uniek.

Het Layering Principle:
1) De eerste laag, die het dichtst bij de voet, is een strakke sok die tegelijkertijd de warmte van je voet vasthoudt en vocht afvoert. Voor deze laag is Merino wol het beste materiaal, omdat de vezels vocht opnemen en je voeten droog laten voelen.

2) De tweede laag is een isolerende sok, meestal iets dikker dan de eerste laag. Deze laag houdt voldoende lucht vast om je warm te houden. Ook gemaakt van Merino wol.

3) En dan de beschermende hardere buitenlaag. Deze laag beschermt tegen weer en wind en alles wat je tegen kunt komen, zoals takken, stenen en vocht. De buitenkant is van natuurlijk leer en droogt snel.

Omdat de buitenste laag los is van de andere twee lagen, kan de binnenkant gemakkelijk vervangen worden. Een ander groot voordeel van de twee ‘sokken-lagen’ is dat het haast onmogelijk is om blaren te krijgen in de Lundhags boots, omdat de twee lagen tegen elkaar schuren in plaats van tegen je huid.

“De Lundhags laarzen worden met veel liefde en aandacht vervaardigd,” zegt Mats Håkan Lundhag, vijfdegeneratie schoenmaker in de Lundhag familie en verantwoordelijk voor het ontwikkelen van schoenen. “We willen dat de laarzen mooi oud worden. Ieder stiksel of materiaal is gekozen met een reden.”

In Järpen, in het noorden van Zweden, werken nu vijf schoenmakers voor Lundhags. Een gedeelte van de laarzen wordt gemaakt in Järpen, waar ook het ontwerpen en de ontwikkeling gebeuren, evenals de reparaties en de service. Een ander deel van de schoenen en laarzen wordt gemaakt in een klein familiebedrijf in een klein dorpje in Portugal.

De grootste afzetmarkten zijn Zweden, Noorwegen, Duitsland, Denemarken, Finland, de Benelux en Korea. De laarzen worden gedragen door hardcore gebruikers zoals militairen, jagers, hardcore outdoor mensen en tijdens expedities. Tegelijkertijd zijn de outdoor laarzen te zien in modeshows en trendy boetiekjes en worden ze gedragen door de koninklijke familie van Zweden.

Alle Lundhags laarzen hebben garantie. Op productie- en materiaalfouten zit zelfs levenslange garantie. Onze schoenmakers helpen graag met het repareren en vervangen van afgedragen onderdelen.

Voor meer informatie: https://www.lundhags.se/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lundhags:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.