Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lundhags brengt trio van isolerende kledingstukken

Lundhags brengt trio van isolerende kledingstukkenKölen is een trio van isolerende kledingstukken: een jack, bodywarmer en broek. Deze verschillende zogeheten 'midlayers' zijn klein op te bergen en lichtgewicht. De kledingstukken zijn gevuld met gerecycled polyestervezel dat, in tegenstelling tot dons, snel en gemakkelijk droogt.

De lange, horizontale kamers van de bodywarmer en het jack zijn met de hand gevuld met losse polyester vezels. Dit zorgt voor een hoge vulgraad, een lichtgewicht bodywarmer en je hebt 't gevoel dat je een dons jack aan hebt. De jas en de bodywarmer hebben een gestroomlijnde, rechte pasvorm en zijn ietwat getailleerd voor voldoende bewegingsvrijheid.

De geïsoleerde broek - een erg gewild kledingstuk - is terug in de collectie. De Kölen broek is traditioneler gemaakt dan het jack en de bodywarmer en gevuld met polyester stof in plaats van losse polyester vezels. Je trekt de broek gemakkelijk aan en uit door de twee lange tweerichting ritsen aan de zijkanten.

Zowel jack, bodywarmer als broek zijn gemaakt van Light Eco, een 100% gerecycled polyester met 20D Mini ripstop, zonder schadelijke PFOS/PFOA en een DWR-behandeld oppervlakte. Het is lichtgewicht en winddicht en weegt slechts 48 g/m2. Voor het jack en de bodywarmer zijn er zowel heren- als damesmodellen in vele maten (van XS voor dames tot XXL voor de heren). De broek is een unisex-model, verkrijgbaar in de matenrange XS t/m XXL.

Alle Kölen producten kunnen klein worden opgeborgen in de geïntegreerde zak.

Kölen is de oude naam van de bergketen Skanderna, die Zweden en Noorwegen van elkaar scheidt over het gehele Scandinavische schiereiland.

Voor meer informatie: https://www.lundhags.se/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lundhags:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.