Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe Arc'Teryx Cerium LT Hoody en Jacket

Nieuwe Arc'Teryx Cerium LT Hoody en JacketHet Canadese Arc'Teryx Equipment, dat bekend staat om innovaties op het gebied van superieure buitensportproducten, komt met een nieuw donsjack om haar aanbod van isolerende kleding verder uit te breiden. En direct won het daarmee de ISPO Award 2013 voor 'Outdoor Mid Layer insulation' dit jaar.

Uitgaande van de uitdagingen die donsisolatie met zich mee brengt en hoe deze uitdagingen met vernuftige oplossingen aan te gaan, ging Arc’Teryx aan de slag om de meest effectieve jacks te maken die mogelijk waren. De volledig op functionaliteit gebaseerde collectie introduceert nieuwe donstechnologieën en gewichtsbesparende constructies die het gebruik van superieure materialen toestaan.

Voor gebruik in de bossen en de bergen is het lichtste en warmste model het Cerium LT Jacket (M) en Hoody (W) – een warm kledingsstuk dat zowel los als ook als tussenlaag gedragen kan worden. De sleutel van de gewichtloze bewegingsvrijheid die de Cerium LT biedt zit hem onder andere in de okselpanelen voor meer mobiliteit, een driedelige mouwconstructie voor beter voorgevormde ellebogen/armen, Down Composite Mapping en een erg lichte maar duurzame stof die geen problemen heeft met dagelijks gebruik.

Dons heeft de eigenschap om haar loft en warmte te verliezen als het nat wordt. Als oplossing voor deze uitdaging ontwierp Arc’Teryx Down Composite Mapping, een constructiemethode die synthetische 80 g/m2 Coreloft™ isolatie strategisch plaatst in gebieden waar vocht zich kan verzamelen en 850 cuin Europees ganzendons in de basis voor het bieden van maximale warmte.

Om het gewicht laag te houden maakte Arc’Teryx de constructie van het jack eenvoudiger, werd het volume van de mouwen verminderd en de afwerking aangepast. De besparing die zo werd verkregen maakte het mogelijk om duurzamere materialen te selecteren, waardoor de jacks uiteindelijk wel veel duurzamer zijn dan vergelijkbare jacks, maar toch 10% lichter van gewicht zijn.

Het gewicht van het Cerium LT Jacket (heren medium) bedraagt 240 gram. Dat van de Cerium LT Hoody is 250 gram (dames medium) en 275 gram (heren medium). Adviesverkoopprijs van het Cerium LT Jacket bedraagt EURO 320,00. Dat van de Cerium LT Hoody EURO 350,00.

Voor meer informatie: https://www.arcteryx.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Arc'teryx:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.