Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Suunto introduceert nieuwe generatie multisport GPS-horloges met Suunto Spartan Ultra

Suunto introduceert nieuwe generatie multisport GPS-horloges met Suunto Spartan UltraDe lang verwachte nieuwe generatie Suunto multisport horloges komt binnenkort beschikbaar. Vandaag introduceert Suunto de Suunto Spartan Ultra, een premium multisport GPS-horloge voor atleten en avonturiers. Tegelijkertijd zal de online sportservice Suunto Movescount worden vernieuwd.

"Mensen vragen al vrij lang wat er na de Ambit3 zou komen," merkt Sami Arhomaa, Performance business unit director bij Suunto op. "Dus het is een groot genoegen om de nieuwe generatie Suunto Spartan voor atletische en avontuurlijke multisporten te kunnen presenteren." Het totale concept bestaat uit de Suunto Spartan Ultra horloges, een vernieuwde Suunto Movescount service en vernieuwde apps voor zowel iPhone als Android.

"In de huidige tijd van een overvloed aan informatie hebben atleten betere tools nodig om te bepalen hoe zij hun doelen efficiënter kunnen bereiken," legt Arhomaa uit. "Mensen die worden gedreven door passie om vooruit te komen willen weten of ze alles op de juiste manier doen. Meer en meer mensen zoeken advies en inspiratie in online communities van gelijkgestemden. Met het Spartan-concept bouwen we voort op het inzicht dat we hebben verkregen met onze constante dialoog met atleten en coaches over de gehele wereld. Het nieuwe Suunto Spartan multisport-concept biedt de klanten nieuwe tools, met de kracht van communities, om verder en vooruit te komen. We zijn ervan overtuigd dat het hen helpt om zichzelf boven verwachting te verbeteren."


Adventure proof
Suunto Spartan Ultra horloges worden met de hand gemaakt in Finland en gebouwd om alle omstandigheden te doorstaan. De horloges zijn waterbestendig tot 100 meter en voorzien van een extreem robuust touch colorscreen met een brede kijkhoek en zeer goede zichtbaarheid bij fel zonlicht. Het horloge is gebouwd met een met glazvezel versterkte polyamide kast, saffier kristalglas en een bezel van zogenaamd 'grade 5' titanium of roestvrij staal. Voor je multisport avonturen biedt de Suunto Spartan Ultra begeleide route-navigatie, barometrische hoogte met FusedAlti™, een digitaal kompas evenals een concurerende batterijlevensduur.

Inzicht en advies bij het sporten
De Suunto Spartan Ultra is een echt multisport horloge. Met GPS, FusedSpeed™, hartslagmeting en ingebouwde accelerometer houdt het horloge zeer nauwkeurig trainingen bij en biedt het veelzijdige informatie over je vooruitgang in een groot aantal sporten. Het biedt een groot aantal vooringestelde sport-modi, zoals triathlon, zwemmen, fietsen, hardlopen, adventure racing en wintersport – inclusief modi voor specifieke trainingsvormen, wedstrijden en activiteiten. Als hardloper heb je bijvoorbeeld de keuze uit een basis hardloopmodus die alle essentiële informatie biedt voor hardlopen. Maar ook een interval-modus, trailrunning-modus, etc. De Suunto Spartan Ultra geeft ook visuele overzichten van je trainingszwaarte, rust- en herstelstatus en je vooruitgang om je te ondersteunen bij het plannen van je training. Met het horloge kun je ook bijhouden hoe je je na elke work-out voelt.

Daarnaast houdt de Suunto Spartan Ultra ook je algemene activiteiten 24/7 bij in dagelijkse en wekelijkse stappen, calorieverbruik en actieve tijd. Verbindt het horloge met de Suunto Movescount App om notificaties van je smartphone te ontvangen. Het horloge houdt je ook op de hoogte van je persoonlijke records per sport.

Vooruitgang dankzij de community
In combinatie met de lancering van het Spartan-concept gebruikt Suunto methodes van samengestelde data om de door de community gegenereerde sportgegevens om te zetten in waardevolle trainingsinformatie. Suunto heeft miljoenen sessies van sporters geanalyseerd om zowel bestaande als nieuwe klanten antwoord te bieden op vragen als waar er getraind zou kunnen worden en hoe de vooruitgang gaat. Het eerste tool dat deze gegevens gebruikt zijn de sport-specifieke 'heatmaps', vanaf vandaag beschikbaar op Suunto Movescount. Heatmaps laten op een kaart zien waar een bepaalde sport veel wordt beoefend. In een later stadium zullen andere features de gegevens gaan gebruiken om bijvoorbeeld eigen data te kunnen vergelijken met gelijkgestemden.

De Suunto Spartan Ultra collectie bestaat vooralsnog uit vier modellen: Suunto Spartan Ultra All Black Titanium, Suunto Spartan Ultra Stealth Titanium, Suunto Spartan Ultra White en Suunto Spartan Ultra Black – elk verkrijgbaar met of zonder Suunto Smart Sensor voor hartslagmeting. De adviesverkoopprijs van de Suunto Spartan Ultra Titanium zal EURO 749 bedragen, die voor de Suunto Spartan Ulta EURO 649. De prijs van modellen met een HR-monitor zal 50 euro hoger liggen.

Meer details over het product zullen in juli 2016 worden vrijgegeven. De horloges zijn vanaf augustus verkrijgbaar zijn en het concept zal verder uitgroeien in functionaliteit via SW, service en applicatie-updates gedurende de rest van het jaar.

Voor meer informatie: https://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.