Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Volledig nieuwe klimcollectie van The North Face

Volledig nieuwe klimcollectie van The North FaceThe North Face lanceert een volledig nieuwe klimcollectie. Deze gloednieuwe lijn is ontworpen met de volgende generatie in gedachten. Zo bestaan alle onderdelen uit een hoog staaltje kwaliteit zoals je van The North Face gewend bent, maar straalt het door belangrijke keuzes ook nog eens de liefde voor de planeet uit.

Verbonden met de klimsport
The North Face is onlosmakelijk verbonden met de klimsport. Sterker nog: sinds de oprichting van het merk in 1966 maakt The North Face al deel uit van de klimgemeenschap. Van Yosemite's Half Dome die als inspiratie werd gebruikt voor het logo van The North Face tot Margo Hayes die zich de eerste vrouw mocht noemen die de 9a+ begeleidde en nog veel meer.

Vijf decennia aan kennis van bergen
Het nieuwe assortiment bouwt voort op deze connectie met een dames- en herencollectie die volledig ontworpen is op basis van vijf decennia aan kennis van bergen. De collectie is gemaakt van stretchstoffen, slijtvaste materialen en gerecycled materiaal, zoals flessen. Hiermee houdt The North Face zowel klimmers als de planeet in gedachten, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

Serie korte video's
Om de nieuwe collectie tot leven te brengen, werkte The North Face samen met atleten, klimmers, routebouwers en collectieven om een serie korte video's te maken van sportscholen en bergachtige gebieden door heel Europa. Deze video's laten zien wat klimmen voor hen betekent, waarom ze steeds weer terugkeren om het opnieuw te proberen en anderen willen enthousiasmeren over de sport.

Global Climbing Day
De video's worden gefaseerd uitgebracht over een langere periode. Zo is de eerste te zien op de dag van de lancering van de nieuwe collectie en de laatste op Global Climbing Day in augustus. De films bevatten content die klimmers over de hele wereld inspireren om naar buiten te gaan, nieuwe routes te verkennen en mogelijkheden te ontdekken.

De collectie bestaat uit heren- en dames bottle source T-shirts met kenmerkende dip-dye patronen, projectbroeken en hoodies, een bralette en een krijttas.

De collectie is sinds 6 mei verkrijgbaar via www.thenorthface.com en in geselecteerde The North Face winkels.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.thenorthface.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot The North Face:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.