Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Introductie van het nieuwe GPS-multisporthorloge Suunto 9 Peak Pro

Introductie van het nieuwe GPS-multisporthorloge Suunto 9 Peak ProSuunto onthult met trots de Suunto 9 Peak Pro, een GPS-multisporthorloge dat handgemaakt is met 100% hernieuwbare energie in Finland en het eerste Suunto horloge waarvan de ecologische voetafdruk is berekend, die vervolgens volledig gecompenseerd in een herbebossingsproject met geverifieerde koolstofeenheden via Tree-Nation. Tijdens zijn hele levensduur stoot hij slechts 7,5 kg CO2 uit, het equivalent van 44 km rijden met een auto op fossiele brandstof.

Elegantie en robuustheid
Zoals altijd met Suunto-horloges, is een robuuste duurzaamheid te verwachten, maar hoe zit het ook met elegantie? De Suunto 9 Peak Pro biedt beiden. Voortbordurend op het bekroonde ontwerp van de Suunto 9 Peak, is het extreem robuust, maar toch een van de dunste (10,8 mm) en lichtste GPS-sporthorloges in zijn klasse. Het past overal bij; bij kleinere polsen en in elke omgeving.

Minimale impact op het milieu
Suunto 9 Peak Pro is ontworpen om lang mee te gaan en te repareren zodat afval en de impact op het milieu tot een minimum worden beperkt. Suunto is gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen en heeft er alles aan gedaan om zijn kracht te testen: ijs, zand, vallen en schokken, druk en zout. Atleten over de hele wereld hebben hem getest en hij voldeed aan de militaire standaard van robuustheid. Draag hem bij het beklimmen van de Everest, gebruik de nieuwe snorkelmodus om de diepte bij te houden, registreer je fiets-woon-werkverkeer en zie hoeveel CO2 bespaard wordt, of combineer hem met een smart-casual jurk en ga uit eten. Extreem strak, extreem veelzijdig.

"De Suunto 9 Peak Pro is ontworpen met een nieuwe, krachtigere chipsetarchitectuur die de prestaties naar een nieuw niveau tilt en tegelijkertijd de beste batterijduur in zijn klasse heeft in vergelijking met producten van vergelijkbare grootte op de markt", zegt Sami Männistö, Vice President Product. "De nieuwe gebruikersinterface, met grotere pictogrammen en cijfers, en het gebruik van witte en gekleurde achtergrondelementen, maken het horloge gemakkelijker te bedienen en te lezen tijdens het sporten, waardoor sportliefhebbers zich beter kunnen concentreren op waar ze goed in zijn."

Beste batterijduur van alle Suunto-horloges
De Suunto 9 Peak Pro biedt de beste batterijduur van alle Suunto-horloges tot nu toe, met drie batterijmodi: Performance, Endurance en Tour. De batterij gaat 21 dagen mee bij dagelijks gebruik voordat hij moet worden opgeladen (40 uur in Performance-modus, 70 uur in Endurance-modus en 300 uur in Tour-modus). De Suunto 9 Peak Pro kan verbinding maken met maximaal vier satellietsystemen (GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU) en tot 32 afzonderlijke satellieten tegelijk. Dit resulteert in een grotere nauwkeurigheid bij het trainen in uitdagende GPS-omstandigheden, zoals onder hoge gebouwen of diepe bergvalleien.

Suunto 9 Peak Pro: belangrijkste kenmerken:
* Ultradun: 10,8 mm (exclusief HR-dome). Schermgrootte: 1,2”.
* Gewicht: het titanium model 55 g en stalen model 64 g
* GPS-horloge met de laagste CO2-voetafdruk op de markt: totale CO2-uitstoot gedurende de hele levenscyclus slechts 7,49 kg
* Volledig koolstof gecompenseerd in een herbebossingsproject met Verified Carbon Units via Tree-Nation. De Verified Carbon Units worden gevalideerd door het internationale verificatieprogramma dat de kwaliteit van CO2-compensatieprojecten garandeert.
* Getest volgens de hoogste militaire standaard van robuustheid (*MIL-STD-810H).
* Dagelijkse activiteit volgen: stappen, hartslag, slaap, calorieën, stress en meer
* Extreem snel opladen: 100% batterij in 1 uur of 10 uur trainingstijd binnen 10 minuten opladen
* Barometrische sensor
* Over-the-air software-updates
* Gemaakt van saffierglas, roestvrij staal en twee modellen met titanium van klasse 5
* Waterdicht tot -100 m
* Nieuwe snorkelsportmodus die activiteitsgegevens bijhoudt tot -10 m
* 97 sportmodi om uit te kiezen en de mogelijkheid om aangepaste modi te maken

Geavanceerde Suunto-app met nieuwe features
Gecombineerd met de Suunto-app en een enorm scala aan partnerservices, biedt de Suunto 9 Peak Pro gebruikers een overvloed aan opties voor het vinden van routes, stapsgewijze begeleiding en geavanceerde trainingstools. Het ontdekken en maken van routes is eenvoudig met de heatmaps, 3D-kaarten en wegdekkaartlagen van de Suunto-app.

Nieuwe lawinekaartlaag
Ook nieuw in de Suunto-app, die nu compatibel is met iPad- en Android-tablets: gebruikers kunnen hun trainingen vooraf structureren en het plan volgen tijdens een sessie. En een nieuwe lawinekaartlaag die gebieden met lawinegevaar aangeeft, maakt het gemakkelijker om veilige alpine tochten te plannen. Bij terugkomst van een avontuur kunnen gebruikers hun reis delen met vrienden en familie als een 3D-animatie.

Verkrijgbaar vanaf eind oktober
De Suunto 9 Peak Pro is verkrijgbaar in zes verschillende versies, vier modellen gebouwd met roestvrij staal (499 EURO) en twee modellen gebouwd met titanium (629 EURO). Er is een grote verscheidenheid aan accessoirebanden beschikbaar om een veelvoud aan persoonlijke stijlen te weerspiegelen. Het horloge zal beschikbaar zijn in geselecteerde markten voor pre-orders vanaf 11 oktober en voor aankoop vanaf 25 oktober 2022.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.