Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Black Stone voor in de jungle of Sahara

Black Stone voor in de jungle of SaharaDe wereld lijkt steeds kleiner te worden en het reizen naar verre oorden is dan ook steeds gewoner geworden. De tijd staat niet stil en nieuwe technologie brengt de rest van de wereld dichterbij. Toch kunnen bij zulke reizen ook oude, traditionele hulpmiddelen soms een uitkomst bieden. Zoals de zogenaamde Black Stone.

De Black Stone, ook wel slangensteentje genoemd, helpt al vele jaren tegen slangenbeten. Missionarissen die gevestigd waren (en zijn) in de binnenlanden van Afrika, Zuid-Amerika, India, Maleisiƫ en China kennen de kracht van de steen al veel langere tijd, maar sinds kort is de steen ook verkrijgbaar via de Wereldmissiehulp op Internet.

Bij een slangenbeet kan de steen het leven van het slachtoffer redden door de steen simpelweg op de wond te leggen. Het gif wordt er daardoor uitgezogen en op die manier heeft het slachtoffer grotere kans om te overleven. Hoewel het iets magisch heeft voor de nuchtere westerling zijn er inmiddels duizenden levens op die manier gered.

Reizigers die van plan zijn om tijdens hun reis ook de jungle of Sahara te bezoeken doen er goed aan enkele Black Stones met zich mee te dragen. Ze kosten slechts Euro 2,50 per stuk en kunnen dus bovendien worden gebruikt als zeer welkom geschenk voor de daar wonende mensen. Voor missionarissen is het tegenwoordig al heel gewoon om tijdens hun bezoek meerdere stenen cadeau te doen, juist ook omdat het voor ons westerlingen om slechts een klein bedrag gaat.

Voor hen die minder avontuurlijk zijn: de Black Stone kan ook prima gebruikt worden bij bijvoorbeeld wespen- of muggensteken. Voor toeristen en hikers is de steen erg geschikt bij een wespensteek. Na toepassing vermijdt men een mogelijke allergische reactie. De steen kan aangewend worden bij alle dierlijke giftbeten. De Blackstone is geen geneesmiddel maar een efficiƫnt eerste-hulp middel.

Voor inlichtingen omtrent de prijs, BTW en verzendkosten kun je
mailen naar worldmissionaid@wmhelp.be.

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Overig:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.