Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Care Plus introduceert Bugsox

Care Plus introduceert BugsoxZe weten het altijd te vinden: dat randje tussen je broek en je schoenen, soms gewoon door je sokken heen. En jij zit dan met het gevolg van die irritante insectenbeten, wat veel meer kan zijn dan alleen een jeukende plek. Hoewel de mug in Europa relatief onschadelijk is, zijn er steeds meer met Lyme besmette teken in omloop waar je behoorlijk ziek van kunt worden. In de tropen zijn ook de muskieten een gevaar, steken kunnen malaria, dengue of gele koorts veroorzaken. Als je dat weet is het logisch om die door insecten geliefde enkels goed te beschermen. Care Plus introduceert speciaal voor iedereen die onbezorgd door jungle of stad wil stappen Bugsox Adventure en Bugsox City.

Comfortabele sokken met bamboegaren voor een antibacteriële werking en geïmpregneerd met een innovatief insectenwerend middel. Onbezorgd wandelen met zorg voor je voeten!

Koele voeten
Bamboe blijft van nature koel door de opname van vocht en het ventileert goed. Geen wonder dus dat voor het maken van de Care Plus® Bugsox gebruik is gemaakt van bamboegaren. Bamboe heeft verder een antibacteriële werking, zodat de Bugsox je voeten langer fris houden. Als het koud is zorgt de microstructuur van de bamboevezel voor een basislaag die je warm houdt. Behalve bamboe is een hightech bestanddeel in de Adventure Bugsox verwerkt dat zorgt voor een droog en comfortabel gevoel. Coolmax® is de naam van deze vezel dat het vocht van de huid naar de buitenste laag van de sok transporteert, waar het snel kan verdampen. Zo blijven jouw voeten hygiënisch en gezond tijdens elke jungle trekking of bergwandeling.

Beestjes houden afstand
Om vervelend ongedierte op afstand van je frisse voeten te houden zijn de Bugsox geïmpregneerd met HealthGuard™ Vital Protection. Dit is een innovatief insectenwerend middel met een uitzonderlijk langdurige werking. Vital Protection irriteert niet en is biologisch afbreekbaar. Het beschermt behandelde producten ook nog eens tegen bacteriën en voorkomt zo geurtjes, verkleuring en degradatie. Uit tests blijkt dat de Bugsox door impregnatie ‘het landen’ van muggen met 45% vermindert. Een groot deel van deze ongewenste gasten vertrekt onverrichter zake: insectenbeten nemen af met 80-90%. Ook is Vital Protection werkzaam tegen bloedzuigende insecten, 90% van deze nare beesten wordt op afstand gehouden. Een prettig idee, ook in eigen land waar het aantal besmette teken steeds verder toeneemt.

Stad en land
Care Plus® heeft voor zowel stadswandelingen als lange trektochten passende Bugsox. De Bugsox City zijn comfortabele, naadloze sokken geschikt voor dagelijks gebruik. Prettig tijdens een lichte wandeling of stedentrip. De Bugsox Adventure zijn speciaal ontwikkeld voor het zwaardere werk. Deze technisch naadloze sokken zijn geschikt voor wandelingen en hikings waar dan ook ter wereld. Het gebruik van Coolmax zorgt voor droge voeten, waardoor de kans op blaren wordt verkleind.


Prijs & verkijgbaarheid
Care Plus® producten zijn te koop bij de betere buitensportzaken. De Bugsox City worden uitgevoerd in navyblue en black en zijn verkrijgbaar in damesmaten 35-43 en herenmaten 36-47 voor € 12,95. Bij de Bugsox Adventure bestaat de keuze uit navyblue en khaki met dezelfde maatvoering als de Citysox. De Bugsox Adventure kosten € 16,95.

Over Tropenzorg en Care Plus®
Tropenzorg is al sinds 1992 dé specialist op het gebied van gezond en veilig reizen. Het is de enige organisatie gespecialiseerd in adviezen, lezingen, opleidingen die bijdragen aan de gezondheidsbescherming van reizigers. Deze kennis wordt gebruikt bij het ontwerpen en maken van de producten onder de naam Care Plus®. Deze producten zijn er niet alleen voor wie verre, tropische reizen maakt. Ook voor de vakantieganger in Europa of gewoon thuis in Nederland zijn diverse Care Plus® producten zeer nuttig en soms zelfs onmisbaar. Op www.tropenzorg.nl vind je meer informatie over Tropenzorg, het assortiment en reis- en gezondheidsadviezen, zoals up-to-date informatie over heersende ziektes in het buitenland. De uitgebreide serie producten van Care Plus® beschermt je tegen o.a. stekende insecten, de zon, slechte hygiënische omstandigheden en vervuild drinkwater. Op www.careplus.nl vind je alle informatie over de producten.

Voor meer informatie: https://www.careplus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Care Plus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.