Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

VAUDE Shivling jacket

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 04-04-2011, 16:41

VAUDE Shivling jacket

Mijn vriendin heeft jarenlang met een triple point ceramic jack rond gewandeld. Nu heeft ze sinds een tijdje een eVent jack van Vaude. Omdat ze erg tevreden is over dit jack hebben we een klein reviewtje geschreven.

Gezochte specs

Het oude jack was geen Gore jack maar een klassiek alpine jack met triple point ceramic laminaat. Het vervangende jack moest ook voor rugzak gebruik geschikt zijn, maar ook zeker erg licht zijn en genoeg ruimte bieden voor dagelijks gebruik en op fietsvakantie. Een andere must was dat het jack ventilatie ritsen moest hebben.

Het Shivling jacket was zeker een goede kanshebber en heeft de race gewonnen vanwege het gewicht, de pasvorm, de uitstekende prestaties van eVent.

Pasvorm

Het jack is primair ontworpen voor alpine gebruik, dat merk je aan alle features, van de capuchon die perfect over een klimhelm past tot aan de plaatsing van de ventilatie ritsen. De ventilatie ritsen zitten bv achterop de mouwen ipv onder de oksels. En door de plaatsing van de mouwen schiet het jack niet omhoog als je je armen in de lucht steekt. Ook heeft het jack een verlengd achterpand waardoor je behoorlijk beschut bent voor de elementen.

Features

Het jack is gemaakt van een drielaags eVent laminaat op een stretch ripstop buitenlaag. Door het gebruik van een speciale “coating” op de stress plaatsen op de schouders en heupen waardoor dit jack erg slijtvast is met rugzak gebruik. Naast de twee erg grote steekzakken aan de voorzijde van het jack heeft het jack twee binnenzakken, een voor een waterfles en een andere voor je energie repen of je mp3speler of gps.

Aan de onderzijde van het jack zit een aantrek koord waarmee je het jack goed aan je lichaam kan aansluiten. Aan de bovenzijde van de rits zit een net afgewerkt kapje met een stukje micro fleece en zelfs aan de achterzijde van de capuchon zit een stukje microfleece. De mouwen zijn goed af te sluiten met een stukje velcro en zijn behoorlijk ruim gesneden. De capuchon kan netjes worden weg gerold en vastgezet met een speciaal stukje rubber.

Conclusie

Dit jack zal net als het vorige jack weer een behoorlijk tijd gedragen gaan worden met veel plezier. Het eVent membraan ademt echt heel goed. Ik heb een tijdje rondgewandelt met dit jack en vergeleken met mijn eigen xcr jack en ik ben van mening dat eVent idd een stuk beter ventileert dan GTX. Het jack is voor zijn gewicht van een kleine vierhonderd gram zeer robuust afgewerkt en is er erg goed nagedacht over de features van dit jack. Geen echt minimalistisch jack maar zeker niet een met een overkill aan dingetjes met het bijhorende gewicht.

Prijs zo rond de 400 euro.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: