Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

VAUDE Neyland zip-off pants

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 16-05-2023, 14:03

VAUDE Neyland zip-off pants

Op meerdaagse tochten heeft een afritsbroek mijn absolute voorkeur: met één broek heb je zowel een korte als een lange broek en dus hoef je uiteindelijk net even wat minder gewicht mee te nemen. Als hij dan ook nog eens zo comfortabel en duurzaam is als de VAUDE Neyland zip-off pants, dan heb je een prima broek voor de hele wandelvakantie

Ruime zakken

VAUDE noemt deze Neyland zip-off pants ook wel een cargopants en dat heeft de broek te danken aan zijn ruime zakken. Niet alleen heeft de broek de normale twee steekzakken die elke broek heeft, maar heeft hij tevens twee zeer ruime beenzakken voor het opbergen van bijvoorbeeld je mobiel of een kaart. Achterop is er nog een kleine zak verwerkt, welke net als de twee grote beenzakken handig kan worden afgesloten met een drukknoop.

Elastische tailleband

Wat deze wandelbroek onder andere zo comfortabel maakt is de elastische tailleband. Op een vernuftige wijze heeft VAUDE een elastiek verwerkt in de ceintuur, waardoor deze altijd goed aansluit. Ook als je bijvoorbeeld tijdens je tocht even een stukje moet klauteren en er dus meer bewegingsvrijheid nodig is. Het feit dat er overigens elastaan zit verwerkt in het materiaal van de broek draagt ook bij aan die bewegingsvrijheid.

Af te ritsen tot korte cargobroek

Zoals gezegd gaat het hier om een afritsbroek, waarbij de ritsen in mijn geval precies op knieën vallen. Bij de eerste keer aantrekken dacht ik daar tijdens het wandelen last van te gaan krijgen, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Sterker nog: de ritsen zijn dusdanig afgedekt dat je ze tijdens het lopen helemaal niet opmerkt.

Materiaal dat het milieu en de drager beschermt

VAUDE heeft een naam hoog te houden als het gaat om duurzaam ondernemen. En dat kun je ook duidelijk terugzien in de Neyland zip-off pants. Zo draagt de broek het eigen VAUDE Green Shape-label, dat onder andere aantoont dat het om een milieuvriendelijk en functioneel product gaat. Die milieuvriendelijkheid zit hem onder andere in het feit dat er bluesign®-gecertificeerde, duurzame materialen worden gebruikt bij de productie van de broek. Maar VAUDE gaat dan no enkele stappen verder. Zo worden eventuele schadelijke emissies die nu nog niet kunnen worden vermeden via myclimate klimaatneutraal gecompenseerd. En ook wordt er bij de productie gedacht aan de arbeiders: VAUDE is lid van Fair Wear, wat betekent dat hun producten worden gemaakt onder veilige en vooral ook eerlijke arbeidsomstandigheden. Waar dan ook in de wereld.

Maar niet alleen het milieu wordt beschermd, ook de drager zelf. De mix van organisch katoen, gerecycled polyester en elastaan bieden niet alleen een hoog draagcomfort, maar tevens een UV-beschermingfactor van 50+. Daarmee ben je dus tijdens het lopen in de zon beschermd tegen schadelijke zonnestralen en is de kans op verbranding vele malen kleiner. Dankzij Eco Finish is de broek bovendien milieuvriendelijk (zonder milieubelastende fluorkoolwaterstoffen) water- en vuilafstotend afgewerkt.

Pluspunten

  • Prettig materiaal
  • Veelzijdig te gebruiken dankzij afritsmogelijkheid
  • Zeer duurzaam gemaakt

Minpunten

  • Nog geen

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: