Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Icebreaker Carve Long Sleeve Zip

Ingezonden door: Peter Strohmayer
Gepubliceerd op: 18-10-2012, 06:37

Icebreaker Carve Long Sleeve Zip

Het Carve Long Sleeve Zip vest van Icebreaker is een tussen- of bovenlaag, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het vest is gemaakt van Merinowol van de bekende kwaliteit van Icebreaker.

Asymmetrisch geplaatste ritssluiting

Het vest draagt prettig, vooral omdat de ritssluiting die net iets uit het midden is geplaatst. Deze loopt namelijk net naast het van je borst omhoog naar net naast je kent op de kraag. Je hebt daardoor nooit dat de ritssluiter tegen je kin aan duwt, ook niet als je de rits tot helemaal bovenaan hebt dicht getrokken.

Napoleon zak

Het vest is verder voorzien van een handige Napoleon zak. Dat is ook gemakkelijk, zeker als de jas een keer in combi met een rugzak gebruikt wordt. De zak blijft immers altijd bereikbaar, zonder dat je daarvoor e rugzak hoeft af te doen.

Merinowol

Verder de bekende voordelen van het Merinowol, zoals fris blijven ruiken en ook de perfecte pasvorm, maar niet in het minst het heerlijke klimaat in de jas. Het materiaal ademt namelijk perfect en daardoor is het nooit echt te warm.

Ook een nadeel

Nadeel heb ik er maar 1 kunnen vinden en dat is het smalle boord bij de nek als de rits geheel gesloten is, (en dan heb ik nog een relatieve smalle hals). Hij sluit daardoor wel erg nauw aan, want niet altijd even prettig is.

Conclusie

Maar al met al is dit een heerlijk vest voor allround gebruik.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.icebreaker.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Peter Strohmayer: