Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Icebreaker Glove Liner

Ingezonden door: MoreOutdoor.com
Gepubliceerd op: 06-10-2006, 02:21

Icebreaker Glove Liner

Thermo onderhandschoenen van synthetisch materiaal zijn al volop te koop, relatief nieuw zijn de onderhandschoentjes van wol. De firma Icebreaker maakt Glove Liners van 96% superzachte Merino wol en 4% lycra (voor de rek), made in New Zealand.

Onderhandschoentjes zijn ideaal om, de naam zegt het al, als extra handschoen onder een andere (waterdichte)handschoen te dragen. Daarnaast zijn deze dunne handschoentjes perfect om te dragen zonder overhandschoen op momenten dat het nog niet echt koud is, maar een extra isolatie laag gewenst is. Zoals in de herfst.

Thermo onderhandschoenen zorgen voor extra warmte volgens hetzelfde principe als bij het ondergoed: ze zorgen er voor dat de huid zo droog mogelijk blijft (een droge huid wordt minder snel koud) en geeft de huid een extra isolatie laag.

Aangezien de Glove Liners van Icebreaker van Merinowol zijn gemaakt, werken ze iets anders dan de synthetische varianten. Bij de Glove Liner trekt het zweet in eerste instantie in de wol. De handen blijven droog en dus warm. Vanuit de wol verdampt vervolgens het zweet. Wol heeft o.a. als eigenschap dat het veel vocht kan opnemen, zonder dat het nat aanvoelt (tot 9x zijn eigen gewicht). Hierdoor blijven de handen warm. Een ander voordeel van wol ten opzichte van synthetisch is dat het veel minder snel gaat “stinken”. Vooral bij een langere expeditie is dit een groot voordeel, voor jezelf, maar ook voor je mede alpinisten!

Wij hebben de onderhandschoenen getest in verschillende weersomstandigheden en het blijkt in de praktijk goed te werken. Als losse handschoen geven ze voldoende warmte om de handen behaaglijk warm te houden. Ze ademen voldoende en hebben een redelijke “windafstotendheid”, zonder dat ze absoluut winddicht zijn. Ze sluiten goed aan op de handen en hebben voldoende rek (de 4% lycra). Als onderhandschoen onder een GTX handschoen gaat het prima. Ze geven net dat extra stukje warmte wat je soms mist bij lage temperaturen.

Kortom een prima onderhandschoen, die wat ons betreft niet mag ontbreken in je uitrusting. Eigenlijk kunnen deze het gehele jaar standaard in de jas mee, voor de momenten dat je wat extra’s kunt gebruiken. Trouwens voor het gewicht hoef je het niet te laten: 1 paar weegt ca. 25 gram.

Maten: S t/m L
Gewicht: ca. 25 gram
Prijs: EUR 24,95
Materiaal: 96% merino en 4% lycra
Kleur: zwart

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.icebreaker.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van MoreOutdoor.com: