Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

The North Face Windstopper High Point Hat

Ingezonden door: MoreOutdoor.com
Gepubliceerd op: 19-10-2006, 04:26

The North Face Windstopper High Point Hat

Een echte klassieker: de windstopper High Point Hat van The North Face. Een muts van 300 Polartec fleece met winddichte oorflappen. Ideaal voor de echt koude omstandigheden! Deze windstopper muts (hat) zit al een aantal jaren bij The North Face in de collectie, maar hij blijft uniek!

Het hoofd is belangrijkste lichaamsdeel dat beschermd moet worden tegen de kou. Via ons hoofd verliezen we de meeste warmte. Een goede bescherming is dus essentieel in de winter.

De bovenzijde van de Windstopper High Point Hat is gemaakt van Polartec 300 fleece. Een dikkere, waterafstotende en ademende kwaliteitsfleece. Dit zorgt voor een lekker warm hoofd en voldoende bescherming bij winterse neerslag. De fleece is aan de binnenzijde afgewerkt met een dunne lining. Hierdoor zit het hoofd niet direct tegen de fleece, maar zit er een laagje tussen. Voordeel hiervan is dat het draagcomfort omhoog gaat en er niet teveel warmte verloren gaat via de bovenzijde.

Aan de zijkant zitten oorflappen die doorlopen tot onder de kin. Deze oorflappen zijn gevoerd met Gore Windstopper en daardoor 100% winddicht. Aan de onderzijde zit een koordje zodat de muts vast kan worden gezet onder het hoofd. Is het niet zo koud, dan kunnen de oorflappen omhoog worden gerold.

De High Point Hat is ook leverbaar zonder windstopper in de oorflappen, maar hierdoor blijven de oren niet echt warm. Voor mij persoonlijk dus geen optie, kun je net zo goed een ruim vallende muts nemen. Deze windstopper muts zit bij mij al jaren in de rugzak en heeft mij vele keren door de kou heen geholpen!

Maten: medium en large
Prijs: EUR 40,-
Materiaal: Polartec 300 met Gore Tex windstopper en een lining van tricot
Kleur: zwart (black), grijs (charcoal heather), rood (madrone red) en blauw (diamond blue)

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.thenorthface.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van MoreOutdoor.com: