Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

The North Face La Paz Jacket

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 23-04-2012, 03:27

The North Face La Paz Jacket

Met de koude van de afgelopen maanden was ik opzoek naar een lekker warm, meer casual isolatie jack. De Haglofs barrierhood is simpelweg te outdoor achtig en ook nog eens te warm voor dagelijks gebruik met temperaturen tot zo rond de min tien op bv het station.

Dus op zoek naar een betaalbaar, redelijk uitziende jas. Vriendin mee genomen naar de stad en thuis gekomen met het voor dit seizoen nieuwe La Paz Jacket van TNF. Redelijk modieus (zeggen ze..) jack gemaakt van ripstop nylon en gevuld met een 600 fillrate Chinese (.) 75% goose-down.

Ik ben dus een beetje gevallen voor een combi van verkoop praatjes en een aardig jack voor niet te veel geld.

Dit maal Dons

Ik ben ditmaal voor een dons jack gegaan omdat ik heb gemerkt dat kunstvezel jacks nogal warm zijn. Met de donzen slaapzak heb ik zeker het idee dat ik in een groter temperatuur bereik comfi blijf en dit heb ik ook met dit jack. Dus als warm zijn en blijven een pre is ga ik voor een kunstvezel (zeker in nattere omstandigheden) maar voor andere activiteiten waarbij comfortabel blijven in een wijdere band aan temperaturen is een donsjack zeker een aanrader.

Gebruik

Ik heb dit jack vooral in de echt koude periode gebruikt voor woonwerkverkeer, treinreizen (vooral wachten op stations dus..) en wat buiten activiteiten met een wat minder sportief karakter. Het jack is gemaakt van zwart nylon en dit heeft als voordeel dat het goed schoon blijft, water afstotend is maar ook dat het zeker met droge lucht aardig statisch wil worden. Er zitten twee steekzakken in, een goede tochtflap achter de rits en een aantrek koord om je middel. Vrij basic jack dus met een totaal gewicht van 465 gram volgens mijn keuken weegschaal.

Het jack heeft een aardig bewezen schotten systeem zodat alle dons overal goed op zijn plaats blijft zitten en tot op heden ben ik nog geen ontsnapte donsjes tegen gekomen. Leuk detail is ook dat je het jack volledig kan wegvouwen in een van de zakken. Kwa pakmaat scoort dit jack dus ook goed.

Ook kwa winddichtheid scoort dit jack redelijk, ik had niet verwacht dat de wind zo weinig vat zou hebben op dit jack. Zeker een prettige meevaller. En het jack past ook nog prima onder mijn eVent jack die dagelijks aan gaat onderweg naar kantoor.

Minder is de kraag, deze is eigenlijk net te wijd om hem niet aan te trekken met een koortje, maar die is niet aanwezig en weer net te strak om er een sjaal oid tussen te steken, blijft een beetje schipperen dus.

Pasvorm is verder redelijk casual, verwacht dus niet dat als je op de fiets zit dat het jack dan strak naar beneden blijft zitten. Maar al met al zit het jack wel als een huis.

Conclusie

Met de wintermaanden veelplezier gehad van dit jack, op stations lekker warm kunnen wachten op de trein en met het dagelijks gebruik meer dan voldoende comfort. Schade na de koude is wel dat ik een tweetal reddings dekens en een regen broek armer ben... als mensen nu eens zouden leren dat je met min 10 op een guur tochtig station beter niet in een te kort rokje zonder degelijke kleding op de trein kan wachten...

Prijs momenteel rond de 99 euro

Specificaties volgens de fabrikant

  • Two hand pockets
  • Stowable in left hand pocket
  • Bound cuffs
  • Hem cinch-cord
  • Average weight: 450 g
  • Canterback: 71 cm
  • Fabric: body: 22D 38 g/m2 100% nylon ripstop / insulation: 600 fill goose down
  • Sizes: S, M, L, XL

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.thenorthface.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: