Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

The North Face GORE CloseFit Soft Shell Gloves

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 05-03-2019, 23:33

The North Face GORE CloseFit Soft Shell Gloves

De afgelopen maanden mocht ik de nieuwe GORE CloseFit Soft Shell Gloves van The North Face uitproberen. Lichtgewicht handschoenen die zijn uitgerust met het nieuwe GORE-TEX INFINIUM™ materiaal dat volledig winddicht en zeer goed ademend is. Deze dunne winterhandschoenen zijn specifiek bedoeld voor buitensporters die wel hun vingers willen beschermen tegen kou, maar niet steeds hun handschoenen uit willen doen als e bijvoorbeeld een camera of telefoon willen bedienen.

Eerste proef direct in de sneeuw

De handschoenen kwamen precies op tijd binnen om mee te nemen naar enkele dagen wandelen in het winterlandschap in de omgeving van Benasque, tegen de Franse grens. De temperaturen overdag kwamen tot ongeveer vijf graden onder het vriespunt en er was nauwelijks tot geen wind. Ideale omstandigheden dus om de handschoenen te proberen tijdens het fotograferen.

Bij het aandoen viel direct op dat deze dunnen handschoenen zeer goed aansluiten om de hand. De vingers behouden dankzij het dunne materiaal alle bewegingsvrijheid en rondom de pols sluiten ze prima af. De touchscreen-werking van een telefoon blijkt inderdaad geen probleem te zijn met handschoenen aan en het bedienen van een reflexcamera gaat zonder noemenswaardige problemen.

Goed gevoel en gevoeligheid

De handschoenen voelen prettig aan op de huid dankzij het zachte materiaal. The North Face noemt de nauwe pasvorm van de handschoenen CloseFit en dat is ook precies wat ze doen: netjes aansluiten op de huid zonder direct te strak te zitten. Het feit dat er gebruik wordt gemaakt van een speciale productiemethode die het aantal naden tot een minimum beperkt zorgt er tevens voor dat je geen irritante drukpunten tussen of langs de vingers krijgt. Ook de vingertoppen voelen prima aan en blijven zeer gevoelig om bijvoorbeeld ook de kleinere knopjes van een reflexcamera te bedienen.

Bescherming tegen wind dankzij GORE-TEX INFINIUM™

De toepassing van GORE-TEX INFINIUM™ zorgt ervoor dat de handschoenen je goed beschermen tegen de wind. Althans, dat is wat GORE en The North Face claimen en dus leek het me een goed idee om dit op de proef te nemen. Een nieuwe dag, waarbij er redelijk wat wind stond en de temperatuur zo rond het vriespunt bleef steken, leek me de ideale gelegenheid om dit uit te testen. Ik ging daarbij bewust steeds pal in de wind staan bij het fotograferen, zodat ik er zeker van was dat de handschoenen de volle wind zouden vangen terwijl ik rustig door de lens keek om het landschap op de digitale plaat te zetten. Ook hier bleken de handschoenen precies te doen wat ze moeten doen: er is nauwelijks sprake van windchill, want het gevoel in de vingers bleef prima om de camera goed te bedienen.

Niet voor extreem koude omstandigheden

De The North Face GORE CloseFit Soft Shell Gloves zijn volgens The North Face bedoeld om tijdens koel en winderig weer te gebruiken. Maar omdat ik toch een beetje de grens op wilde zoeken heb ik ze ook aangedaan tijdens een weekend waarbij de temperatuur wel flink onder het kwik dook. Tijdens een wandeling door de sneeuw, vol in de wind en bij een temperatuur van rond -10 graden bleken ze inderdaad niet voldoende te isoleren om de handen warm te houden. En dat was natuurlijk ook te verwachten, want daar zijn ze niet voor gemaakt. Ik had ze hier dan ook enkel als extra handschoenen meegenomen om te testen onder deze omstandigheden. Daar bleken ze zoals te verwachten niet tegen bestand te zijn. Waar ze vervolgens wel weer voor van pas kwamen was het fotograferen vanaf een standpunt. Door daar even de handschoenen te verwisselen kon ik alles goed bedienen (met de dikke geïsoleerde handschoenen nagenoeg onmogelijk) en zelfs de mobiele telefoon gebruiken om een panorama shot te maken en naar huis te sturen.

Conclusie

Al met al doen deze handschoenen precies wat ze claimen: ze beschermen je vingers onder niet al te extreme omstandigheden tegen weer en wind zonder dat je daarbij de mogelijkheid om knoppen van een camera of een telefoon te bedienen verliest. Een ideale handschoen dus voor een groot deel van het jaar voor mensen die graag foto's maken onderweg of enkel dunne, comfortabele bescherming zoeken tegen de wind(chill).

Features

 • Uitgerust met GORE-TEX INFINIUM™
 • CloseFit ontwerp
 • Touchscreen vingertoppen
 • Anti-slip nopjes aan binnenzijde
 • Aantreklus, tevens te gebruiken voor koord
 • Inclusief clip om ze aan elkaar te bevestigen
 • Verkrijgbaar in vier maten in zowel heren- als damesuitvoering

Pluspunten

 • Licht van gewicht
 • Dun, prettig materiaal
 • Winddicht
 • Perfect voor bedienen van camera/telefoon

Minpunten

 • Niet voor extreme kou geschikt

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.thenorthface.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: