Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Black Diamond Enduro CF

Ingezonden door: MoreOutdoor.com
Gepubliceerd op: 06-10-2006, 02:21

Black Diamond Enduro CF

Black Diamond staat bekend als fabrikant van hoogwaardige bergsport producten. Zo ook de Enduro CF: een trekking pole waar over nagedacht is!

Bij de meeste fabrikanten van trekking poles, fixeer je de pole door het vastdraaien van het onderste deel in het bovenste deel. Bij Black Diamond fixeer je de pole door het vastklikken van de pole, het zogenaamde FlickLock system. Dit werkt zeer eenvoudig en doeltreffend. Het grote voordeel hiervan is dat het ook bij nat weer en met handschoenen aan bediend kan worden. Probeer maar eens in de regen/ sneeuw met handschoenen aan een pole vast te draaien….

Bij de Enduro CF zit zowel op het onderste als bij het bovenste deel een FlickLock system voor het vastzetten en afstellen van de pole. De pole is gemaakt van aluminium en carbon (onderste deel). Hierdoor is hij licht van gewicht, sterk en in staat om trillingen tijdens het lopen op te vangen. Onder het handvat zit een extra stuk foam van 15 centimeter zodat de pole bijvoorbeeld tijdens het stijgen iets lager kan worden vastgepakt zonder dat je de pole direct opnieuw moet verstellen.

FlickLock system
Nummer 1: het FlickLock system dicht
Nummer 2: het FlickLock system openen

Tijdens een korte trek in Wales/ Snowdonia hebben we de poles kunnen testen. Met name het verstellen met handschoenen aan: werkt super! Even “klicken” en de pole zit vast. De pole blijft hij goed zitten en schuift niet in. De polslus is aan de binnenzijde bekleed met padding wat comfortabel aanvoelt op de huid. Een klein minpuntje zijn de kleine baskets (doorsnede 4 centimeter) aan de onderzijde van de poles. Geven weinig toegevoegde waarde in de sneeuw, gelukkig levert Black Diamond ook de grotere “Powder Baskets” met een doorsnede van 9,5 centimeter.

Wat ons betreft een geweldige opvolger voor onze “oude” verstelbare, draai poles.

Maten: 63 tot 140 centimeter
Gewicht: 512 gram
Prijs: EUR 44,95 per stuk
Materiaal: aluminium en carbon, foam
Kleur: russet red

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van MoreOutdoor.com: