Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

GSI Outdoors Wine Glass Gift Set

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 28-10-2012, 12:30

GSI Outdoors Wine Glass Gift Set

Briljant! Dat was wat in me opkwam toen ik dit set voor het eerst in mijn handen kreeg. Voor een wijnliefhebber als ik zelf is dit set een leuke gadget, een praktische manier om wijn mee te nemen op een tocht en bovendien een ontzettend geinig hebbeding. Even functioneel als leuk overigens.

Wijn-reservoir

Basis van dit set is het wijn-reservoir, een stevige opbouwbare ‘zak’ waarin de wijn wordt bewaard. Deze is voorzien van een dubbele dop: om er wijn in te kunnen gieten kun je de grote dop losdraaien en om er wijn uit te schenken hoef je enkel de kleine topdop los te draaien. Op die manier kun je hem gemakkelijk vullen en daarnaast handig serveren. Verder is het reservoir voorzien van de nodige notitie-ruimte waarop je eventueel kunt noteren welke wijn je er in hebt zitten en wanneer deze er in is geschonken. Dat vind ik zelf echter wat overdreven en heb ik dan ook nooit gedaan.

Neopreen hoes

Het wijn-reservoir wordt netjes opgeborgen in een stevige neopreen hoes. Deze beschermt het reservoir niet alleen tegen beschadiging, maar zorgt ook voor de nodige isolatie. Zo wordt gekoelde witte wijn lekker koel gehouden en rode wijn goed op kamertemperatuur gehouden als je in de zomer ermee op stap gaat. Deze hoes is voorzien van een verstelbare schouderriem, zodat je het complete zet gemakkelijk mee kunt nemen. Zelf stop ik het set meestal gewoon in mijn rugzak, want die heb ik toch bij me. Maar als je enkele een korte picnic wilt doen, dan is deze schouderriem wel handig. Aan de zijkant van de neopreen hoes zit een extra vak dat is afgesloten met een rits. Hierin zitten twee wijnglazen opgeborgen.

Nesting Wine Glasses

Deze wijnglazen zijn de bekende ‘Nesting Wine Glasses’ van GSI Outdoors. Stevige BPA vrije kunststof glazen die bestaan uit twee delen: het voetje en het glas. Deze zijn in elkaar geschoven, maar worden voor gebruik op elkaar geschroefd. Ze zijn stevig, reuk- en smaakvrij en liggen bovendien prettig in de hand. En niet geheel onbelangrijk: het is prettig drinken uit deze glazen.

Ideaal geschenk

Dit set is niet iets dat je bovenaan op je paklijst zet over het algemeen. Het is meer een leuke extra om mee te nemen als je onderweg een beetje extra wilt genieten en de tijd hebt om hier en daar lekker te genieten van een glas wijn bij een kampvuur of haardvuur in de berghut. Naar mijn idee is het dan ook een ideaal geschenk voor buitensporters die niet alleen voor kilometers of hoogtemeters gaan, maar ook kunnen genieten van de rust en stilte van de natuur.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.gsioutdoors.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: