Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Lifeventure Thermo mok

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 04-11-2010, 02:36

Lifeventure Thermo mok

Voor in de trein. Dat is eigenlijk waar ik deze mok altijd voor gebruik. Als mijn thermosfles van Shira te groot is om mee te nemen, bv woon werk verkeer met de trein, dan neem ik meestal voor onderweg een vers bakje koffie mee in deze thermo mok.

Wat handig is is dat dit een wijd hals model is waardoor er een gewone Melita filter houder op past net als bij een normale thermos fles. Even de mok voor verwarmen met kokend water en dan de filter houder erop met 2 a 3 scheppen koffie, even laten doorlopen en je hebt een dampende bak koffie bij je die je het eerste halfuur niet wil proberen op te drinken.

Er gaat in deze mok 330ml vloeistof in, dus das ongeveer 2 kommen koffie of gewoon een serieuze bak koffie. Volgens de officiële opgave zou een warme drank 4 uur warm moeten blijven, dat zal wel bij 40 graden zijn want bij mij is een bak koffie toch echt na 1 ½ a 2 uur gedaan... maar dat mag de pret voor onderweg echt niet drukken.

Krijg onderweg meestal 's ochtends vroeg wel jaloerse blikken van de mede reizigers die geen lekker warme koffie mee hebben.

Voordelen

De grote voordelen van deze mokken is dat ze best aardig isoleren, een erg grote vulopening hebben, weldegelijk goed vloeistof dicht zijn (itt sommige andere auto-mokken van oa bodum, mepal oid) en de koffie/ thee oid blijft redelijk goed warm maar is wel redelijk snel drinkbaar zodat je niet pas na je reis aan de koffie kan. Ook is deze mok makkelijk schoon te houden.

Conclusie

Veel voor weinig, dat is eigenlijk het verhaal want deze mokken zijn niet al te duur en presteren toch best aardig, enige nadeel wat ik kan bedenken is dat de deksel wel eens vacuüm wil trekken. Heb deze mok zelf in het zwart, maar er zijn nu allerlei te hippe kleuren te koop.... dus in deze tijd van het jaar leuk voor een surprise oid.

Prijs zo rond de 12 euro.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.lifeventure.co.uk

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: