Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Meindl Engadin MFS Active

Ingezonden door: Polke
Gepubliceerd op: 08-04-2014, 05:42

Meindl Engadin MFS Active

Na eerst meerdere Borneo's en later een paar Burma's te hebben gehad over gestapt op de Engadin.

Belangrijke reden was dat de Burma alleen nog met GoreTex wordt geleverd. Goretex combineert slecht met zeer veelvuldig gebruik.

Ik heb de schoenen al weer ruim 3 jaar en loop er zo ongeveer om de dag op. Bij dagelijks gebruik zijn ze wat stijf, daar moet je van houden.

's Zomers ga ik er dagelijks de Dolomieten mee in. Dagwandelingen over via Ferata’s door water en over steengruis lawines. Daarvoor is het een perfecte schoen, zelfs bij 25 graden geen probleem met te warme voeten. Nog nooit een blaar gehad. Ik snoer ze wel van boven naar onder dicht, om de wreef strak te zetten bij het afdalen.

De slijtage is ook na zo veel gebruik en soms zulke zware omstandigheden minimaal. Het leer is ondanks minimaal onderhoud in prima staat, de zool begint wel versleten te raken. De originele veters zijn nog prima, maar missen het plastic kapseltje aan het eind (dat je overigens niet nodig hebt). De kunststof binnenzolen zijn wel op, die moeten vervangen worden.

Deze schoenen gaan binnenkort naar de schoenmaker voor nieuwe binnenzolen en nieuwe onderzolen. Daarna worden het de schoenen voor de zware berg wandelingen. Want hoewel de schoen er tegen kan, wordt hij er net mooier van.

Overigens komt er natuurlijk ook een nieuw paar Engadins naast, gewoon om dat er geen betere schoenen zijn voor mijn voeten.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.meindl.de/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep: